„Tříbarevný koláč od Kajdy“


„Tříbarevný koláč“

SUROVINY

Těsto 1: 300g polohrubé mouky, 100g másla, 100g cukru, 3 lžíce kakaa, 1 vejce, 5 lžic studené vody, 1/2 balíčku kypřícího prášku, špetka soli

Těsto 2: 250g polohrubé mouky, 200g cukru, 1/2hrnku oleje, 3 vejce, 6 lžic studené vody, 1/2 přášku do pečiva

Na nádivku: 750g měkkého tvarohu, 2 vejce, 3 lžíce cukru, 2 lžíce rozinek

Tuk a hrubá mouka na vysypání a vymazání plechu.

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Mouku smícháme s kakaem, cukrem a kypřícím práškem. Rozdrobíme do ní máslo a přidáme vejce a vodu. Na válu vypracujeme první těsto, které rozprostřeme ve stejnoměrné a nízké vrstvě na předem vymazaný a moukou vysypaný plech.
2. Tvaroh smícháme s vejcem, cukrem a rozinkami. Nádivku naneseme na rozprostřené těsto. Potom smícháme všechny ingredience ve vysoké míse a vypracujeme druhé těsto, které nalijeme na tvarohovou vrstvu.
3. Plech vložíme do trouby a koláč pečeme asi tak 30-40 minut dozlatova. Po vychladnutí ho poklademe jahodama a polijeme fialovou želatinou (může být i jiná). Kdo nechce nemusí klást jahody a ani želatinu. Krájíme na čtverce.

DOBROU CHUŤ!!!

 Bez polevy a jahod.

Bez polevy a jahod. „

A je upečeno a nakrájeno.

A je upečeno a nakrájeno.“

 Ještě jednou.

Ještě jednou. „

Dobrou chuť!

Dobrou chuť!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>