„Švestkový džem s vlašskými ořechy“


„Švestkový džem s vlašskými ořechy“

SUROVINY

900g vypeckovaných švestek
100ml červeného vína nebo hroznového džusu
100g vlašských ořechů
1 balení Želírovací cukr Extra 2:1

POSTUP PŘÍPRAVY

(cca 4 sklenice po 350 ml)


Švestky omyjeme, vypeckujeme a odměříme 900g. Nakrájíme na malé kousky, vložíme do hrnce a přivedeme k varu. Vyloupané ořechy nasekáme na drobnější kousky a odvážíme na 100g. Ořechy spolu s cukrem přidáme do hrnce a za stálého míchání vaříme minimálně 3 minuty. Ihned plníme do sklenic, které uzavřeme a otočíme do druhého dne dnem vzhůru.

DOBROU CHUŤ!!!

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>