„Plněný Libanonský chléb od Kajdy“


„Plněný Libanonský chléb“

SUROVINY

1 balíček Libanonského chleba (můžete si koupit třeba i tortilly, Pita chléb….), zelenina dle libosti, jakékoliv maso, dressing dle chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejlepší jsou kuřecí prsní řízky, dle chuti si je naložíte (olej, grilovací koření, sojová omáčka, koření na gyros, cibule). Můžete si je nakrájet na kostičky a nebo naložit na plátky. Dejte marinovat přes noc do ledničky. Zeleninu si nakrájíme na menší kousky, aby se nám dobře plnila do Libanonského chleba.
Příprava masíčka: na oleji si orestujeme cibuli a přidáme maso. Chléb dáme na chvilku (asi 10 sekund) do mikrovlny ohřát, aby změkl a poté ho rozkrojíme, otevřeme a plníme hotovou směsí  střídavě s nakrájenou zeleninou a zakapáváme dressingem. Podáváme se zeleninovou oblohou.

Poznámka od Jitule: Dressing si taky můžete nachystat smícháním kečupu a plnotučné hořčice v poměru 1:1…je to výborné a kdo chce může přidat i tatarku, mám to vyzkoušené, je to bomba!

DOBROU CHUŤ!!!

 Připravená, nakrájená zelenina.

Připravená, nakrájená zelenina. „

 Naložené masíčko s marinádou a cibulkou.

Naložené masíčko s marinádou a cibulkou. „

Už osmahnuté kuřecí masíčko.

Už osmahnuté kuřecí masíčko.“

 Libanonský chléb.

Libanonský chléb. „

 Dressing a omáčky.

Dressing a omáčky. „

 Chléb oddělíme opatrně od sebe. A takto připravený budeme plnit.

Chléb oddělíme opatrně od sebe. A takto připravený budeme plnit. „

 Plníme chléb. Střídavě zelenina, maso a zelenina.

Plníme chléb. Střídavě zelenina, maso a zelenina. „

 Hotový teplý pokrm nezapomeneme pokapat marinádou nebo dressingem.

Hotový teplý pokrm nezapomeneme pokapat marinádou nebo dressingem. „

 Přeji Vám dobrou chuť.

Přeji Vám dobrou chuť. „

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>