„Nepečení šneci od Kajdy“


„Nepečení šneci“

SUROVINY

Na světlé těsto: 220g másla, 200g moučkového cukru, 120g mletých dětských
piškotů, 100g kokosové moučky
Tmavé těsto: 220g sušenek BeBe, 120g moučkového cukru, 3 lžíce kakaa, 3-4 lžíce mléka
Na ozdobení: cukrářský máček, čokoládová poleva

POSTUP PŘÍPRAVY

Vypracujeme si zvlášť světlé a tmavé těsto a dáme je na chvilku odpočinout do chladu. Nejprve rozválíme na plát tmavé těsto přes folii. Oddělíme jednu třetinu světlého těsta na tvoření tělíček. Zbylé těsto rozválíme taky na plát stejně velký jako tmavý. Bílý plát přeneseme na tmavý a přitiskneme k sobě, zatočíme jako roládu, zabalíme do alobalu a dáme do chladu. Vychlazenou roládu krájíme na plátky které slepujeme na hotové tělíčka šneků. Slepujeme čokoládovou polevou. Cukrářským máčkem uděláme očka. Cukroví dáváme do krabice a uložíme v chladu.

DOBROU CHUŤ!!!


- vypracujeme si světlé a tmavé těsto, která dáme do chladna odpočinout

- vypracujeme si světlé a tmavé těsto, která dáme do chladna odpočinout“

- těsto vyvalujeme přes fólii

- těsto vyvalujeme přes fólii“

- zabalíme jako roládu a dáme v alobalu odpočinout do chladu

- zabalíme jako roládu a dáme v alobalu odpočinout do chladu“

- roládu nakrájíme na plátky

- roládu nakrájíme na plátky“

- vytvarujeme tělíčka šneků

- vytvarujeme tělíčka šneků“

- ulity slepujeme k tělíčku čokoládovou polevou

- ulity slepujeme k tělíčku čokoládovou polevou“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>