„Moravský kynutý koláč“


„Moravský kynutý koláč“

SUROVINY

1kg polohrubé mouky
150g cukru
200g másla
3-4 žloutky
50g droždí
500ml mléka
citrónová kůra

POSTUP PŘÍPRAVY

Uděláme kvásek (droždí a vlažné mléko s trochou mouky). Klasickým postupem uděláme vláčné hladké těsto a necháme vykynout. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále, rozdělíme na 4-6 stejných kousků a zakulatíme, vytvoříme placku, naplníme tvarohovou nádivkou, dobře uzavřeme a položíme na plech. Vytvoříme opatrně placku tak, aby nám nepraskla a nevytekla nápň. Potřeme marmeládou (dle chuti), okraje potřeme vajíčkem, posypeme drobenkou a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C.


DROBENKA: polohrubá mouka, cukr moučka, máslo a vanilkový cukr – to vše spojíme až je z toho drobenka

 

DOBROU CHUŤ!!!

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>