„Květákové lívance“


„Květákové lívance“

SUROVINY

1 kus vařeného květáku
2 vejce, 4 lžíčky oleje
3 lžíce mléka
2-3 syrové brambory
3-4 lžíce hladké mouky
sůl, koření jako na klasický bramborák
tvrdý sýr

POSTUP PŘÍPRAVY

Do misky si nadrobno nakrájíme květák (předvařený), přidáme žloutky, olej, mléko, sůl a najemno nastrouhané brambory. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do směsi. Z těsta vytvoříme malé lívance a smažíme po obou stranách dozlatova. Hotové a ještě horké je posypeme strouhaným sýrem a podáváme.

DOBROU CHUŤ!!!

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>