„Králík na divoko od Kajdy“


„Králík na divoko podle Ladislava Nodla“ - od Kajdy

SUROVINY

Jednoho celého králíka, 150g slaniny, 1 lžíce másla, 1 malá cibule, 2 stroužky česneku (může být i více), jedna lžíce rajčatového protlaku, 1/8 l dezertního vína (nemusí být), sůl, pepř mletý, bazalka, oregáno, petrželová nať, voda na podlití

POSTUP PŘÍPRAVY

Očištěného a odblaněného králíka prošpikujeme slaninou obalenou v mletém pepři. V pánvi na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku se zbytkem slaniny dozlatova. Přidáme na plátky nakrájený česnek, rajčatový protlak, bazalku, oregano. Připraveného králíka v pekáči přelijeme hotovou směsí a mírně podlijeme vodou. Dáme do vyhřáté trouby upéct. Během pečení králíka občas přelijeme a obrátíme. Hotového králíka podáváme se zelím a bramborovým knedlíkem.

DOBROU CHUŤ!!!

Prošpikujeme králíka slaninkou

Prošpikujeme králíka slaninkou“

Na másle osmahneme do růžova nadrobno nakrájenou cibulku se zbytkem slaniny

Na másle osmahneme do růžova nadrobno nakrájenou cibulku se zbytkem slaniny“

Rajčatový protlak

Rajčatový protlak“

Česnek nakrájíme na kolečka a část propasírujeme

Česnek nakrájíme na kolečka a část propasírujeme“

Králíka přelejeme usmaženou cibulkou a česnekem

Králíka přelejeme usmaženou cibulkou a česnekem“

Králíka v troubě poléváme vývarem

Králíka v troubě poléváme vývarem“

Hotové bramborové knedlíky

Hotové bramborové knedlíky“

Recept na <a href="/prilohy/sladkokysele-zeli.html">zelí podle Jitule</a>

Recept na <a href="/prilohy/sladkokysele-zeli.html">zelí podle Jitule</a>“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>