„Halušky se zelím a uzeným od kajdy“


„Bramborové halušky se zelím a uzeným“

SUROVINY

800g brambor, 200 – 250g hrubé mouky, sůl, 3 cibule, sádlo nebo rostlinný olej, zelí, uzené

POSTUP PŘÍPRAVY

Brambory oloupeme, nastrouháme najemno a vymícháme s prosátou moukou a se solí.
Hotové těstíčko protlačíme přes haluškovník do vroucí osolené vody. Halušky vaříme asi tak 10 minut než vyplavou. Během vaření je občas promícháme, aby se nepřichytily na dno. Uvařené scedíme a propláchneme studenou vodou.
Mezitím si připravíme zelí a uzené maso nakrájíme na tenké plátky a osmažíme ho s cibulkou. Vše nakonec promíchám dohromady a podáváme.

DOBROU CHUŤ!!!

 Připravené těstíčko na halušky.

Připravené těstíčko na halušky. „

 Do vroucí osolené vody, přes haluškovník propasírujeme těstíčko.

Do vroucí osolené vody, přes haluškovník propasírujeme těstíčko. „

 Halušky během vaření občas promícháme.

Halušky během vaření občas promícháme. „

 Hotové zelíčko.

Hotové zelíčko. „

 Vše dohromady v hrnci promíchané.

Vše dohromady v hrnci promíchané. „

 Dobrou chuť.

Dobrou chuť. „

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>