„Flekovský guláš od Kajdy“


„Flekovský guláš“

SUROVINY

750g hovězího masa, 60g sádla, 200g cibule, 15g mleté sladké papriky, 15g soli, 25g protlaku, mletý pepř, kmín, 600ml vody, 40g hladké mouky, česnek, majoránka

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle dorůžova. Poté přidáme maso, které jsme si nakrájeli na větší kostky a za stálého míchání osmahneme. Přidáme mletou papriku a krátce osmahneme. Přidáme sůl, protlak, pepř, kmín, mírně podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou za občasného promíchání. Když je maso částečně měkké, vydusíme šťávu na tuk a zaprášíme moukou. Za stálého míchání ji zasmažíme a podlijeme teplou vodou. Přidáme utřený česnek, majoránku a maso zvolna dusíme doměkka za občasného míchání. Hotový guláš dochutíme podle potřeby solí a znovu krátce povaříme. Na talíři poklademe kolečky cibule.

DOBROU CHUŤ!!!



- připravíme si všechny suroviny

- připravíme si všechny suroviny“

- nakrájenou cibulku si orestujeme v hrnci

- nakrájenou cibulku si orestujeme v hrnci“

- k orestované cibulce přidáme maso a pořádně promícháme

- k orestované cibulce přidáme maso a pořádně promícháme“

- přidáme koření a mírně podlijeme, dusíme než maso zmněkne

- přidáme koření a mírně podlijeme, dusíme než maso zmněkne“

- zaprášíme moukou a zalijeme teplou vodou

- zaprášíme moukou a zalijeme teplou vodou“

- povaříme a je hotovo

- povaříme a je hotovo“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>