„Vepřové koleno na zelí“


„Vepřové koleno na zelí“ - další dobrota bez práce 

SUROVINY

vepřové koleno, velká sklenice sterilovaného zelí, sůl, kmín

POSTUP PŘÍPRAVY

Na dno zapékací mísy nasypeme zelí i s nálevem. Vepřové koleno osolíme, okmínujeme a vložíme na zelí. Mísu přikryjeme víkem a dáme péct do předehřáté trouby na 200°C asi na 1-1,5 hodinky nebo dokud není masíčko měkké a zlatavé. Když je hotovo, tak maso vytáhneme a zelí v míse ještě dochutíme cukrem popř. ještě dosolíme, ale nemusí to být…mě zelí chutná už tak jak je, ale manžel má rád sladší, tak to dochucuji. Pak maso vrátíme zpět a můžeme servírovat. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Je to zase něco jiného a zelí je prostě fantastické, trošku mi připomíná moravské zelí…je to prostě dobrotka!

 

DOBROU CHUŤ!!!

- na dno mísy dáme zelí i s nálevem

- na dno mísy dáme zelí i s nálevem“

- osolené a okmínované koleno položíme na zelí a dáme péct

- osolené a okmínované koleno položíme na zelí a dáme péct“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>