„Růžové kuřátko“


„Růžové kuřátko od Lucky K.“ - bomba!!!

SUROVINY
Na 5 porcí: 5 kuřecích špalíčků (kupuji v Kauflandu), 1-2kg brambor (dle velikosti zapékací mísy nebo pekáče), 1 sklenice (720ml) červeného sterilovaného zelí, 1 smetana 30% (250ml), grilovací koření, sůl, kmín, asi 2cm silný plátek másla na vymazání pekáče

POSTUP PŘÍPRAVY

Tyhle kuřecí špalíčky jsou super! Uprostřed je jen jedna silná kost a vše kolem je jen masíčko!  Pokud je ovšem nemáte zrovna doma, tak můžete použít kuřecí čtvrtky nebo prostě naporcované kousky kuřete.

Oloupané brambory si na elektrickém kráječi nakrájíme na asi 2-4mm silné plátky. Pekáč si vymažeme máslem a brambory do něj vrstvíme (mám vždycky asi 4-5 vrstev brambor). Každou vrstvu brambor osolíme a lehce zasypeme kmínem. Na brambory rozprostřeme zcezené červené zelí. Kuřecí špalíčky osolíme a posypeme grilovacím kořením (používám koření od Avokáda – Kuře grill), položíme na zelí a zalijeme celou smetanou. Přikryjeme pokličkou nebo alobalem a dáme zapéct do předehřáté trouby na 200°C asi na hodinku. Po hodině pečení pokličku sundáme a špalíčky necháme dozlátnout. A je hotovo!

Tyhle recepty fakt miluju!  Tenhle je dokonce 3 v 1!!!  Parááááááda!

Všem vřele doporučuji! Je to neskutečná dobrůůůtka!

DOBROU CHUŤ!!!

- bramobry si pokrájíme na 2-4mm silné plátky

- bramobry si pokrájíme na 2-4mm silné plátky“

- pekáč vymažeme máslem a brambory do něj vrstvíme, každou vrstvu osolíme a okmínujeme

- pekáč vymažeme máslem a brambory do něj vrstvíme, každou vrstvu osolíme a okmínujeme“

- na brambory rozprostřeme zcezené červené zelí

- na brambory rozprostřeme zcezené červené zelí“

- na zelí položíme osolené a okořeněné špalíčky

- na zelí položíme osolené a okořeněné špalíčky“

- takhle to vypadá koupené v Kauflandu

- takhle to vypadá koupené v Kauflandu“

- vše zalijeme celou smetanou

- vše zalijeme celou smetanou“

- tuhle smetanu používám

- tuhle smetanu používám“

- a tohle koření na kuře používám od Avokáda...je fakt nejlepší

- a tohle koření na kuře používám od Avokáda…je fakt nejlepší“

- po hodině pečení...sundáme pokličku a ještě špalíčky necháme dozlátnout

- po hodině pečení…sundáme pokličku a ještě špalíčky necháme dozlátnout“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

- a tady porcička pro 8 lidí :-)))

- a tady porcička pro 8 lidí :-)))“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>