„Vrchlabská zeleninka s bazalkou“


„Vrchlabská zeleninka s bazalkou“ - od Evičky 

SUROVINY

mražená zelenina…já použila co dům dal, ale můžete použít jakoukoliv mraženou zeleninovou směs…1 rovná čajová lžička sušené bazalky (nebo jen půl lžičky, záleží na množství zeleniny), máslo, 2 čajové lžičky Harmonie chuti (opět podle množství zeleniny)

POSTUP PŘÍPRAVY

Zeleninu dáme uvařit do měkka (do vody už můžeme dát i 1-2 lžičky Harmonie chuti, ale nemusíme), poté ji zcedíme. Na pánvi necháme rozpustit asi 2cm silný plátek másla (el. sporák na č.4) a na něm okapanou zeleninku lehce osmahneme (spíš necháme prohřát), přidáme bazalku a Harmonii chuti a je hotovo. POZOR nesolím, protože harmonie je dost slaná!!!

Podáváme jako přílohu k masům. My k tomu máme nejradši „Vrchlabské kuřátko„.

DOBROU CHUŤ!!!

- použila jsem co dům dal...lusky, hrášek a kukuřici

- použila jsem co dům dal…lusky, hrášek a kukuřici“

- uvařenou zeleninu zcedíme

- uvařenou zeleninu zcedíme“

- na kousku másla necháme zeleninu "prohřát" a dochutíme

- na kousku másla necháme zeleninu "prohřát" a dochutíme“

- tuhle bazalku používám

- tuhle bazalku používám“

- Harmonie chuti...píšete, že to neznáte. Tak takhle vypadá.

- Harmonie chuti…píšete, že to neznáte. Tak takhle vypadá.“

- hotovo

- hotovo“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

...

…“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>