„Vlčický houskový knedlík“


„Vlčický houskový knedlík“

SUROVINY
25dkg hrubé mouky, 25dkg polohrubé mouky, čtvrtka kostky kvasnic, celé vejce, 1 celý rohlík, 250ml vlažné vody, špetka cukru a soli

POSTUP PŘÍPRAVY

Vždycky jsem se knedlíků bála, ale potom mě je moje tchýňule naučila a jsou prostě tak akorát velké a taaaaak dobré.

Mouku nasypeme do mísy a uděláme ďolík, do kterého rozdrobíme čtvrt kostky kvasnic, trošičku pocukrujeme a zalijeme 2-3 čajovými lžičkami vlažné vody. Druhým koncem lžičky uděláme takovou kašičku a necháme asi 10 minutek vykynout. Po vykynutí zasypeme kraje mouky solí, přidáme celé vejce a postupně přiléváme 250ml vlažné vody a furt mícháme. Poté přidáme nakrájený rohlík a vypracujeme v těsto, které necháme kynout dalších 30 minutek přikryté utěrkou. Po vykynutí¨těsto znovu proválíme a rozdělíme na 4 menší válečky, které necháme ještě 10 minutek kynout. Do kastrolu si dáme vařit vodu na č. 5 (el. sporák) a poté vždy dva válečky vaříme stále na č. 5 z každé strany 10 minut. Když jsou knedlíky hotové, tak je za pomoci dezertního talířku vyndáme z vody a okamžitě vidličkou nebo špejlí z obouch stran propícháme. Porcujeme nití a můžeme podávat.

Kdo se bojí dělat domácí knedle, tak ať zkusí tyhle…je to brnkačka a určo se povedou!!!

DOBROU CHUŤ!!!


- smícháme hrubou a polohrubou mouku a doprostřed rozdrobíme čtvrt kostky kvasnic a trošičku pocukrujeme

- smícháme hrubou a polohrubou mouku a doprostřed rozdrobíme čtvrt kostky kvasnic a trošičku pocukrujeme“

- druhým koncem lžičky uděláme takovou jako kašičku a necháme 10 minutek kynout

- druhým koncem lžičky uděláme takovou jako kašičku a necháme 10 minutek kynout“

- před vykynutím

- před vykynutím“

- po vykynutí

- po vykynutí“

- potom kraje mouky zasypeme troškou sole, přidáme celé vejce a postupně přiléváme vlažnou vodu (250ml)

- potom kraje mouky zasypeme troškou sole, přidáme celé vejce a postupně přiléváme vlažnou vodu (250ml)“

- směs smíchaná s všechnou vodou

- směs smíchaná s všechnou vodou“

- přidáme pokrájený rohlík

- přidáme pokrájený rohlík“

- směs vypracujeme v těsto

- směs vypracujeme v těsto“

- hotové těsto

- hotové těsto“

- ještě necháme 30 minutek kynout přikryté pod utěrkou

- ještě necháme 30 minutek kynout přikryté pod utěrkou“

- tady je už PO vykynutí

- tady je už PO vykynutí“

- těsto si rozdělíme na 4 díly - jsou to pak tak akorátní knedlíčky

- těsto si rozdělíme na 4 díly – jsou to pak tak akorátní knedlíčky „

 malé knedlíčky před vykynutím (necháme je ještě 10 minutek)

malé knedlíčky před vykynutím (necháme je ještě 10 minutek)“

- PO vykynutí

- PO vykynutí“

- vždy po dvou je dáme vařit, 10 minut z každé strany

- vždy po dvou je dáme vařit, 10 minut z každé strany“

- za pomoci talířku knedlíky úplně v pohodě vytáhneme

- za pomoci talířku knedlíky úplně v pohodě vytáhneme“

...a je hotovo

…a je hotovo“

- a po rozkrojení DOBROU CHUŤ!!!

- a po rozkrojení DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

1 Response

  1. Richard Horák napsal:

    Ahoj a dobrý den, knedlíky dělám vštšinou jinak, déle a z hrubé, ale takhle jednoduše a dobře napsaný recept vždy vítám….. tak zrovna vařím podle něj něco k tomu szekelu…
    Kdybyste ale chtěla zhruba takto jednoduchou fotorecepturu bramborových noků, svíčkové bez mouky nebo zvěřiny, dejte vědět, něco jsem už uvařil… :-)) a nejíte blbě – svádí k rozloučení
    Richard.horák@dekstone.cz

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>