„Těsto na domácí bramborový knedlík“


„Domácí bramborový knedlík nebo špalíčky“

SUROVINY

80dkg ve slupce vařených brambor, 35dkg hrubé mouky, 2 celá vejce, sůl – dle chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

Já vždy dělám dvojitou dávku. 

Uvařené, schladlé brambory ve slupce oloupeme  a nastrouháme na jemném struhadle. V míse pak přidáme hrubou mouku, vejce a sůl. Promícháme a vysypeme na vál, kde vypracujeme v těsto (pokud se těsto lepí, přidáme ještě dle potřeby hrubou mouku). Z těsta ukrajujeme kousky, ze kterých vyválíme váleček a ten pak nakrájíme na malé kousky (špalíčky). Špalíčky naházíme do vroucí vody a když vyplavou na hladinu, tak ještě vaříme dokud se na vodě nezačne dělat pěna. Pak vyndáme pomocí sítka, necháme důkladně odkapat a dáme do misky (může trošku přelít olejem, aby se nám špalíčky neslepily). A je hotovo…nic na tom není.

Pokud chcete dělat bramborové knedlíky, tak z hotového těsta vypracujeme 4 menší válečky a ty pak vaříme z každé strany alespoň 10 minut.

Domácí knedle nebo špalíčky jsou prostě nejlepší!

 

DOBROU CHUŤ!!!

- vše naházíme do mísy

- vše naházíme do mísy“

- vařečkou promícháme

- vařečkou promícháme“

- vysypeme na vál a vypracujeme těsto

- vysypeme na vál a vypracujeme těsto“

- hotové těsto, které rozdělíme na 4 šištičky pokud budeme dělat br. knedlík

- hotové těsto, které rozdělíme na 4 šištičky pokud budeme dělat br. knedlík“

- ukrajujeme špalíčky

- ukrajujeme špalíčky“

- špalíčky naházíme do vroucí vody

- špalíčky naházíme do vroucí vody“

- vaříme dokud se na hladině neudělá takováhle pěna

- vaříme dokud se na hladině neudělá takováhle pěna“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>