„Špenát“


„Špenát“ - ten já moooc ráda 

SUROVINY

1 balíček mraženého špenátu (já používám porcovaný), 2 stroužky česneku, 2 polévkové lžíce smetany, 2-3 celá vejce, 2 čajové lžičky česnekové pasty, 1 cibule, asi 2-3cm silný plátek másla

POSTUP PŘÍPRAVY

Děláte špenát a furt to není ono? Zkuste ho tak, jak ho dělám já. 

V kastrůlku si na másle necháme zezlátnout cibulku (el. sporák na č. 4). Pak přihodíme povolený špenát, přilijeme asi 2-3 polévkové lžíce vody a necháme pod pokličkou za občasného míchání dusit asi 5-10 minutek. Když je voda skoro pryč, tak přilijeme smetanu, důkladně promícháme a přidáme prolisovaný česnek a vejce. Plotýnku vypneme a ještě necháme špenát dojít za občasného míchání. Dochutíme česnekovou pastou a teprve pak můžeme přisolit, ale většinou je to už zbytečné. A můžeme podávat.

Nejlepší je kupovat sekaný nebo porcovaný salát, ale i ta namletá pasta není špatná.

DOBROU CHUŤ!!!

- tenhle špenát používám (není to pasta)

- tenhle špenát používám (není to pasta)“

- na másle si necháme zezlátnout cibulku

- na másle si necháme zezlátnout cibulku“

- přidáme povolený špenát a 2-3 lžíce vody

- přidáme povolený špenát a 2-3 lžíce vody“

- dusíme pod pokličkou za občasného míchání 5-10 minut

- dusíme pod pokličkou za občasného míchání 5-10 minut“

- přidáme česnek a smetanu

- přidáme česnek a smetanu“

- přidáme vejce a důkladně promícháme

- přidáme vejce a důkladně promícháme“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>