„Opečený brambor“


„Opečené brambory“ - dobrůtka k minutkám

SUROVINY

brambory, koření na americké brambory od Avokáda, máslo, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Potřebné množství brambor oloupeme a nakrájíme asi na 0,5-1cm široké plátky. Na hlubší plech si dáme pečící papír, který potřeme větším množstvím oleje. Na něj poklademe brambory, osolíme a posypeme kořením na americké brambory (ještě můžeme poklást půlkolečky cibule). Navrch rozhodíme plátky másla a dáme zapéct do předehřáté trouby na 180-200°C. Brambory by měly být nahoře místy zlatavé a když do nich píchnete, tak by měly být měkké. Zřejmě půjdou špatně odloupnout z pečícího papíru, tak se nelekejte a normálně je lžící seškrábněte.  Nevypadá to moc vábně, ale za to je to žrádlo! 

AMERICKÉ BRAMBORY:

Brambory oloupeme a nakrájíme a na čtvrtinky. Poklademe na olejem vymazaný pečící papír, osolíme, posypeme kmínem a kořením na americké brambory a poklademe plátky másla. Opékáme v troubě na 200°C dokud nejsou zlatavé a po propíchnutí nožem měkké. Jsou fakt skvělé! 

DOBROU CHUŤ!!!

- brambory před vložením do trouby

- brambory před vložením do trouby“

- a brambory po vytažení...DOBROU CHUŤ!!!

- a brambory po vytažení…DOBROU CHUŤ!!!“

- a takhle vypadají americké brambory

- a takhle vypadají americké brambory“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>