„Moravské zelí“


„Moravské zelí“ - zkuste něco jiného 

SUROVINY

1 velká sklenice červeného zelí (720ml), 2 cibule, 1 polévková lžíce sádla, sůl, cukr, ocet, olej, hladká mouka

POSTUP PŘÍPRAVY

Zelí si uvaříme, jak je psáno ZDE s tím rozdílem, že nenecháme vypařit všechnu vodu, ale MUSÍ nám u dna trošku zůstat!!! Když je zelí měkké, tak si na oleji osmahneme na malé kostičky pokrájenou cibulku, necháme zesklovatět a poté přisypeme hladkou mouku a uděláme zlatavou cibulovou jíšku. Jíšku promícháme se zelím a dochutíme dle potřeby –  jak kdo rád.

Moravské zelí je nejlepší z červeného zelí (alespoň nám tak chutná), ale lze jej připravit i z bílého zelí. Tak šup, šup a zkuste zase něco jiného…

 

DOBROU CHUŤ!!!

- zelí dáme vařit s cibulí a sádlem

- zelí dáme vařit s cibulí a sádlem“

- u dna nám MUSÍ zůstat trochu vody!!!

- u dna nám MUSÍ zůstat trochu vody!!!“

- do zelí zamícháme zlatavou cibulovou jíšku a dochutíme

- do zelí zamícháme zlatavou cibulovou jíšku a dochutíme“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>