„Červené moravské zelí“


„Červené moravské zelí“ - podle mého 

SUROVINY

Rozpis na dva sáčky zelí: 2 sáčky červeného zelí nebo sklenice, 2 menší cibule, 1 středně velká brambora, 3 polévkové lžíce sádla, 2 rovné polévkové lžíce hladké mouky, cukr a sůl na dochucení (dle potřeby ocet, ale ten nepoužívám)

POSTUP PŘÍPRAVY

Do hrnce vysypeme zelí i se šťávou, přidáme nadrobno pokrájenou jednu cibuli, lžíci sádla (el. sporák na č.6) a přikryjeme pokličkou. Jak se nám to začne vařit, tak vše promícháme a sporák stáhneme na č.3 a takto necháme pod pokličkou dusit do poloměkka. Když je zelí téměř měkké (musí tam být trošku šťávy ze zelí, pokud není, přilijeme trošku vody), tak do něj zamícháme najemno nastrouhanou bramboru, vše promícháme a přidáme cibulovou jíšku. Dochutíme a je hotovo.

Cibulová jíška: Na pánvičce si rozpustíme dvě lžíce sádla (el. sporák na č.4) a osmahneme cibulku. Jak začne zlátnout, tak přisypeme mouku a mícháme dokud není jíška krásně zlatavá.

Výborná příloha k pečeným masům. :P

DOBROU CHUŤ!!!

- tohle zelí jsem použila

- tohle zelí jsem použila“

- do hrnce dáme zelí, cibuli a sádlo

- do hrnce dáme zelí, cibuli a sádlo“

- když je zelí poloměkké, tak přimícháme nastrouhanou bramboru

- když je zelí poloměkké, tak přimícháme nastrouhanou bramboru“

- uděláme si cibulovou jíšku

- uděláme si cibulovou jíšku“

- nakonec do zelí vmícháme jíšku a dochutíme

- nakonec do zelí vmícháme jíšku a dochutíme“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>