“Bramborový knedlík podle tchýňule”

6

SUROVINY

1500g oškrábaných brambor

650g hrubé mouky

3 menší vejce

 

potravinářská fólie

 

POSTUP PŘÍPRAVY

Je bezva si ulehčit práci v kuchyni a tento recept vás chytne. Tchýňule ho dělá už roky a já si ho též zamilovala. Nyní se o něj podělím i s vámi. Recept na klasický bramborový knedlík najdete ZDE.

Oloupeme brambory, nakrájíme a dáme vařit se solí. Když jsou brambory měkké (mohou být i rozvařené), tak je zcedíme a rozšťoucháme. Necháme je trochu vychladnout.

Poté do brambor přidáme vajíčka a hrubou mouku (těsto již nesolím, dávám víc soli k bramborám). Vypracujeme hladké těsto a dle potřeby můžete ještě podsypat moukou.

Hotové těsto rozdělím na šest dílů, každý díl nanesu (může ještě trochu lepit, ale to nevadí) na dvojitou potravinářskou fólii a zabalím (na fotkách jsem improvizovala a balila do sáčku, protože mi fólie došla). Jeden konec svážu provázkem, dotlačím těsto do kraje a vytvaruju knedlíček. Nakonec zavážu druhý konec a dám vařit do vroucí vody na 10 minut z každé strany.

Pokud chcete knedlíky trochu větší (viz. foto), tak těsto rozdělte na čtyři díly. Pozor, ale musíte je vařit alespoň 15 minut z každé strany, aby byly dovařené!

Uvařené knedlíky můžeme ihned podávat.

DOBROU CHUŤ!!!

 

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>