„Bramboráčky“


„Bramboráčky“ - dobrůůůůtka

SUROVINY

750g syrových brambor (myslím tím už oloupaných), 400g hladké mouky, 3 celá vejce, 3 polévkové lžíce mléka, 1 velká cibule, 6 stroužků česneku (klidně i víc), majoránka, sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Oloupané brambory si nastrouháme na jemném struhadle a vodu z nich částečně zcedíme. Dáme do mísy a přidáme mouku, vejce, mléko, prolisovaný česnek, na drobno pokrájenou cibuli, sůl dle chuti a zasypeme majoránkou. Nejlépe rukou vše důkladně promícháme a hotové těsto necháme 30 minut odležet. Smažíme malé bramboráčky jako přílohu k minutkám nebo bramboráky klasicky přes celou pánev (pokud budete dělat tyhle, tak do těsta můžete přimíchat anglickou slaninu nebo jakýkoliv salám – pro chuť a podáváme nejlépe s bílou kávou z Melty ).

Pokud dodržíte přesnou gramáž, kterou zde udávám, tak by se těsto už nemělo vůbec doupravovat – jako třeba přidávat mouku a tak…

DOBROU CHUŤ!!!

- brambory nastrouháme na jemném struhadle

- brambory nastrouháme na jemném struhadle“

- přidáme vejce

- přidáme vejce“

- přidáme mouku

- přidáme mouku“

- cibuli si pokrájíme nadrobno

- cibuli si pokrájíme nadrobno“

- přihodíme cibuli a česnek

- přihodíme cibuli a česnek“

- osolíme a zasypeme majoránkou

- osolíme a zasypeme majoránkou“

- nejlépe rukou důkladně promícháme

- nejlépe rukou důkladně promícháme“

- a hotové těsto necháme 30 minut odstát

- a hotové těsto necháme 30 minut odstát“

- pak smažíme bramboráčky nebo ty velké klasické bramboráky

- pak smažíme bramboráčky nebo ty velké klasické bramboráky“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

- a nebo smažíme velké bramboráky

- a nebo smažíme velké bramboráky“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>