“Babiččino zelí z čerstvé hlávky”

5

SUROVINY

1 hlávka bílého nebo červeného zelí

100ml vody

1 větší cibule

1 vrchovatá polévková lžíce sádla

1 střední syrová brambory

1 čajová lžička kmínu

3 polévkové lžíce cukru

½ polévkové lžíce soli

2 polévkové lžíce octa

 

POSTUP PŘÍPRAVY

Tohle fantastické zelíčko dělávala manželova babička, na kterou si vždy vzpomenu, když nám v kuchyni zelí zavoní…

Zelí nakrouháme, vložíme do velkého hrnce a přilijeme vodu. Takto ho necháme na mírném ohni (el. sporák na č.4) dusit pod pokličkou asi 5 minut.

Mezitím si na sádle osmahneme dozlatova na kostičky pokrájenou cibulku.

Cibulku přidáme k zelí společně s cukrem, solí a kmínem. Důkladně promícháme a takto dusíme pod pokličkou (el. sporák na č.3) do měkka. Hlídáme, aby se nevypařila voda, jinak by se zelí připálilo.

Když je zelí téměř měkké, přidáme do něho na jemno nastrouhanou syrovou bramboru, promícháme a když se zelíčko zahustí, tak je hotovo.

Do hotového zelí přidáme ocet a ještě dle chuti osladíme či přisolíme.

DOBROU CHUŤ!!!

 

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>