„Bezva pomazánka na chlebíčky“


„Bezva pomazánka na chlebíčky“

SUROVINY
250g točeného salámu nebo Gothaje, 1 velká cibule, 1-2 kyselé okurky, 1 polévková lžíce oleje, 1 polévková lžíce octa, 1/2 polévková lžíce wolčestru, 1 a 1/2 polévkové lžíce plnotučné hořčice, 1 kostka nebo čajová lžička cukru krupice, 1 „malá“ majolka (250ml)

POSTUP PŘÍPRAVY

Tuhle pomazánku dělala moje mamka ještě když jsem chodila na první stupeň základní školy k svačině a pamatuju si, že jsem se vždycky mohla užrat. :-)))

Salám, cibuli a okurku nameleme na masovém strojku. Já nemám, takže jsem ingredience nasekala, ale není to až zas tak ono, jak to má být. Lepší je určitě to namlet. Potom si svaříme olej, ocet, wolčestr, hořčici a cukr a vychladlou směs smícháme s umletými přísadami a přidáme majolku (může být i trošku méně, jak kdo rád). Dochutíme pepřem, solí a popř. cukrem a necháme v lednici min. 12 hodin odležet (podle receptu to má být teda 24hodin, ale když spěcháte, tak těch 12 taky stačí).

Je opravdu výborná akorát se musí chystat den předem. ;-)

Vyzkoušejte!

DOBROU CHUŤ!!!

- salám, cibuli a kyselou okurku si nameleme

- salám, cibuli a kyselou okurku si nameleme“

- potom si svaříme olej, ocet, wolčestr, pln. hořčici a kostku cukru

- potom si svaříme olej, ocet, wolčestr, pln. hořčici a kostku cukru“

- takhle to vypadá už svařené

- takhle to vypadá už svařené“

- vychladlou směs smícháme s namletými ingrediencemi a přidáme majolku

- vychladlou směs smícháme s namletými ingrediencemi a přidáme majolku“

- dochutíme mletým pepřem, solí a cukrem

- dochutíme mletým pepřem, solí a cukrem“

...a je hotovo. DOBROU CHUŤ!!!

…a je hotovo. DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>