„Zelňačka“


„Zelňačka z gulášovky od Luciasanty“ - jinou už ani nevařím 

SUROVINY

1 gulášová polévka z pytlíku (používám od Vitany), 1 velká sklenice kysaného nebo sterilovaného zelí, 3-4 brambory, 1 klobása

POSTUP PŘÍPRAVY

V 1,5 litru vody rozmícháme pytlíkovou gulášovku, přidáme sklenici zelí s vodou nebo zcedíme a vaříme cca 15-20 minut. Poté přidáme brambory nakrájené na kostičky a klobásu nakrájenou na kolečka (kupuji tady u nás čabajkový točený salám, ale jinak dejte jakoukoliv klobásu nebo i třeba Vysočinu) a vaříme do změknutí. Nakonec lze vmíchat zakyslou smetanu popř. i s mouku pro zahuštění, ale my to rádi bez.
Dle chuti ještě polévku dochutíme solí, cukrem nebo maggi.

Opravdu výborná a rychlá! Já dělám hustější a to pak je jak z bufáče, kde mi vždycky moooc chutnala.

 

DOBROU CHUŤ!!!

- tak tuhle gulášovku používám

- tak tuhle gulášovku používám“

- používám tohle zelí

- používám tohle zelí“

- brambory pokrájíme na kostičky a klobásku na kolečka

- brambory pokrájíme na kostičky a klobásku na kolečka“

- gulášovku rozmícháme ve vroucí vodě a přidáme zelí (i s vodou nebo zcezené - jak kdo chce)

- gulášovku rozmícháme ve vroucí vodě a přidáme zelí (i s vodou nebo zcezené – jak kdo chce)“

- hotovou polévku ještě dochutíme solí, cukrem a maggim

- hotovou polévku ještě dochutíme solí, cukrem a maggim“

- po 20 minutkách přihodíme klobásu a brambory a vaříme do změknutí

- po 20 minutkách přihodíme klobásu a brambory a vaříme do změknutí“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>