„Valašská kyselica“


„Valašská kyselica“ - naprosto žravá!

SUROVINY

350g kysaného zelí (nejlépe domácí ze zeláku), 2 brambory, 1-2 paprikové klobásy, 1 smetana, 2 polévkové lžíce hladké mouky, 2 čajové lžičky majoránky, 1/2 čajové lžičky kmínu, 2ks nového koření, 1 bobkový list, sůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Zelí dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou, přidáme koření a povaříme 15 minut od doby varu (el. sporák č.4). Poté přidáme na kostičky nakrájené brambory, na kolečka pokrájenou klobásku (slupku neloupu) a vaříme ještě 20 minut nebo dokud nejsou brambory měkké. Nakonec polévku zahustíme ve smetaně rozmíchanou moukou popřípadě bílou jíškou Knorr. Dle potřeby polévku ochutíme solí a pepřem.

Je výýýborná!!!

Dobrou chuť!!!

ZDROJ: www.toprecepty.cz … anete

 

- použila jsem domácí kysané zelí...jinak dejte asi 1 velkou sklenici kupovaného

- použila jsem domácí kysané zelí…jinak dejte asi 1 velkou sklenici kupovaného“

- zelí dáme vařit do vody společně s kořením

- zelí dáme vařit do vody společně s kořením“

- asi po 15 minutách přidáme brambory a klobásku a vaříme ještě asi 20 minut

- asi po 15 minutách přidáme brambory a klobásku a vaříme ještě asi 20 minut“

- polévku zahustíme smetanou s hladkou moukou

- polévku zahustíme smetanou s hladkou moukou“

- dochutíme a je hotovo

- dochutíme a je hotovo“

...

…“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

1 Response

  1. MARCELA napsal:

    Nezlobte se za můj názor,ale určitě bych nejdříve vařila brambory a pak přidala brambory,jinak se brambory tak neuvaří.A nebo brambory vařit zvlášť.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>