Rajská polévka


   „Rajská polévka“ - rychlá dobrůůůtka!  

SUROVINY

1 rajský protlak (140g) nebo 3-4 polévkové lžíce protlaku, 1 malá cibulka, 2-3 polévkové lžíce hladké mouky, olej, 4 bobkové listy, 10 kuliček nového koření, asi 1 polévková lžíce hřebíčku, kůra z půlky citrónu, 6 polévkových lžic cukru, asi 1 zarovnaná polévková lžíce soli, petrželka na ozdobu, kapka smetany do talíře (jak kdo rád)

POSTUP PŘÍPRAVY

Na oleji necháme zesklovatět cibulku a zaprášíme jí moukou. Až nám vznikne zlatavá cibulová jíška, tak ji zalijeme vodou z konvice (ne moc asi 0,5l), osolíme, osladíme, přidáme koření a citrónovou kůru a povaříme asi 5-10 minutek. Poté zcedíme, vrátíme zpět do hrnce (el. sporák na č.4) a přidáme rajský protlak. Důkladně protlak promícháme a dolijeme ještě asi litrem vody. Povaříme asi ještě 5 minutek. Mezitím si bokem uvaříme 10dkg těstovinových písmenek dle návodu na obale. Polévku odstavíme a přidáme do ní uvařená písmenka (nebo rýži). Nakonec dle potřeby ještě polévku dochutíme solí a cukrem a ozdobíme petřželkou. Na talíři můžeme kápnout trochu smetany pro zjemnění.

Tuhle prostě MILUJU a náš Honzíček takyyy.

 

DOBROU CHUŤ!!!

- cibulovou jíšku zalijeme vodou, oso¨líme, osladíme a přidáme citr. kůru a koření

- cibulovou jíšku zalijeme vodou, oso¨líme, osladíme a přidáme citr. kůru a koření“

- povařenou jíšku s kořením zcedím

- povařenou jíšku s kořením zcedím“

- do zcezeného přidáme protlak, důkladně jej promícháme a přilijeme vodu

- do zcezeného přidáme protlak, důkladně jej promícháme a přilijeme vodu“

- ten větší protlak používám

- ten větší protlak používám“

- bokem si uvaříme písmenka nebo rýži

- bokem si uvaříme písmenka nebo rýži“

- do hotové polévky přidáme písmenka, dochutíme a ozdobíme petrželkou

- do hotové polévky přidáme písmenka, dochutíme a ozdobíme petrželkou“

- na talíři můžeme zjemnit kapkou smetany... DOBROU CHUŤ!!!

- na talíři můžeme zjemnit kapkou smetany… DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

1 Response

  1. moniccka napsal:

    Super recepty dnes rajská polévka :-)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>