“Polévka z patizonu”

05

SUROVINY

1 patizon

3 větší brambory

2 čajové lžičky majoránky

1-2 stroužky česneku

petrželka

sůl

osmahnutý chléb nebo Bake Rolls

 

POSTUP PŘÍPRAVY

Patizon je lepší použít menší, aby byl ještě měkký a dalo se sním dobře pracovat.

Patizon oloupeme, vydlabeme semínka a nakrájíme ho na kostky. Brambory též oloupeme a nakrájíme na kostky. Oboje dáme do hrnce, přidáme jednu lžičku majoránky, trošku soli a zalijeme vodou. Vaříme do změknutí.

Když jsou brambory a patizon měkké, tak je tyčovým mixérem rozmixujeme. Poté přidáme druhou lžičku majoránky, prolisovaný česnek, čerstvou petrželku a polévku dochutíme solí či trochou polévkového koření.
Polévka má obdobnou chuť jako hrachovka a tak jí podáváme s osmahnutým chlebem. Já použila místo chleba česnekové Bake Rolls a byla to příjemná změna.

DOBROU CHUŤ!!!

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>