„Polévka z fazolových lusků“


„Polévka z fazolových lusků“ - podle mého 

SUROVINY

250g mražených zelených fazolových lusků, 2 větší brambory, 4 čajové lžičky cukru, 3 polévkové lžíce octa, 2 čajové lžičky sterilovaného kopru (kdo má, může dát dle chuti čerství), 1 čajová lžička Harmonie chuti (jako vegeta), sůl dle potřeby…jíška – 5dkg anglické slaniny, 50g másla, 3 rovné polévkové lžíce hladké mouky…na zjemnění – 250ml smetany + 2 polévkové lžíce hladké mouky

POSTUP PŘÍPRAVY

Do hrnce si dáme vařit fazolky a vedle do dalšího na kostičky pokrájené brambory. Když je obojí měkké, tak to slijeme do jednoho hrnce. Na másle osmahneme na malé kostičky pokrájenou anglickou slaninu a zaprášíme ji moukou a uděláme zlatavou jíšku, kterou vmícháme do polévky. Povaříme asi 5-10 minut a zjemníme smetanou, ve které jsme rozmíchali ještě mouky, aby se polévka ještě trochu zahustila. Ještě povaříme asi 5 minutek a dochutíme koprem, Harmonií chuti, cukrem a octem a dle potřeby solí.

Je výborná a my se mohli užrat. :D

Poznámka: Pokud se někomu zdá, že se zahušťuje jakoby dvakrát, tak může slaninu osmahnout předem na másle s fazolkama, zalít vodou a zbytek pokračovat dle receptu. Nám ale chutnala tak jak píšu…

DOBROU CHUŤ!!!

 

- fazolky a brambory uvaříme zvlášť doměkka

- fazolky a brambory uvaříme zvlášť doměkka“

- když jsou měkké, tak obojí slijeme do jednoho hrnce

- když jsou měkké, tak obojí slijeme do jednoho hrnce“

- připravíme si zlatavou slaninovou jíšku

- připravíme si zlatavou slaninovou jíšku“

- jíšku vmícháme do polévky a povaříme

- jíšku vmícháme do polévky a povaříme“

- přiljeme smetanu s moukou a ještě pět minut povaříme

- přiljeme smetanu s moukou a ještě pět minut povaříme“

- polévku dochutíme

- polévku dochutíme“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>