„Maminčina mlíkajda“


„Maminčina mlíkajda“ - výborná! 

SUROVINY

asi 30dkg čerstvých hub nebo 2-3 hrsti sušených hub, 2 větší brambory, bujón (nemusí být), 1 vejce, 300-400ml mléka, 2-3 polévkové lžíce hladké mouky, 1 čajová lžička kmínu, sůl, maggi, ocet

POSTUP PŘÍPRAVY

Houby pokrájíme na kostičky a propláchneme (sušené houby namočíme do vody den předem). Brambory oloupeme a nakrájíme také na kostičky. Dáme do hrnce s vodou, přidáme bujón, kmín, osolíme a vaříme 20 minut na mírném ohni (el. sporák č.4) a nepřikrýváme pokličkou, protože houby rádi dělají pěnu a pak nám vytečou na sporák. Po 20-ti minutách do hrnce vmícháme mléko rozkvedlané s hladkou moukou a důkladně promícháme. Povaříme asi deset minutek a poté do polévky vmícháme jedno rozkvedlané vejce. Nakonec polévku dochutíme solí, maggim a asi 2-3 lžícemi octa (dle chuti). Polévka by měla být taková nakyslá…prostě výýýborná!

Já houby nejím, ale v téhle polévce mi vůbec nevadí, mám jí ráda už od malička.

DOBROU CHUŤ!!!

- houby pokrájíme na kostičky a propláchneme

- houby pokrájíme na kostičky a propláchneme“

- houby a brambory dáme do vody a přidáme bujón, sůl a kmín

- houby a brambory dáme do vody a přidáme bujón, sůl a kmín“

- vaříme 20 minut

- vaříme 20 minut“

- poté vmícháme mléko rozkvedlané s hladkou moukou

- poté vmícháme mléko rozkvedlané s hladkou moukou „

- povaříme ještě 10 minut

- povaříme ještě 10 minut“

- do hotové polévky rozkvedláme vejce, dochutíme a je hotovo...DOBROU CHUŤ!!!

- do hotové polévky rozkvedláme vejce, dochutíme a je hotovo…DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>