„Květáková polévka“


„Květáková polévka“ - jak ji dělám já 

SUROVINY

1 menší květák nebo co zbyde, když obalujete…1 vejce, 2 polévkové lžíce hladké mouky, asi 2cm silný plátek másla, 1/2 kostky Karpatského nebo jiného bujónu, 1-2 polévkové lžíce tmavé instantní jíšky Knorr, sůl, maggi, libeček (je nejlepší, ale může být i petrželka)

POSTUP PŘÍPRAVY

V hrnci si uděláme na másle zlatavou jíšku (el. sporák na č.4), trochu osolíme a zalijeme horkou vodou z konvice. Přidáme na malé růžičky naporcovaný květák a půlku bujónu. Sporák máme stále na č.4 a takto vaříme 15-20 minut nebo dokud není květák krásně měkký (vařím dokud se mi trošku nezačne „rozpadat“). Poté přidám pro tmavší barvičku asi 2 polévkvoé lžíce jíšky Knorr a nechám asi 5 minut vařit (jíška se musí dokonale rozpustit). Do hotové polévky rozmíchám jedno vejce a přidám nadrobno pokrájený čerstvý libeček – libeček dá polévce fantastickou vůni, samozřejmě můžete dát petrželku nebo pažitku, ale libeček je opravdu nej. Polévku dochutím solí a maggim.

Je výborná!!!

 

DOBROU CHUŤ!!!

- uděláme zlatavou jíšku

- uděláme zlatavou jíšku“

- jíšku zalijeme horkou vodou, přidáme květák, bujón a vaříme 15-20 minut

- jíšku zalijeme horkou vodou, přidáme květák, bujón a vaříme 15-20 minut“

- když je květák měkký, přidám jíšku Knorr

- když je květák měkký, přidám jíšku Knorr“

- nakonec do polévky rozmíchám jedno vejce

- nakonec do polévky rozmíchám jedno vejce“

- polévku ozdobím libečkem a dochutím

- polévku ozdobím libečkem a dochutím“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>