„Frankfurtská polévka“


„Frankfurtská polévka“ - prostě žrádlo!

SUROVINY

6 nožiček slabých párečků (použila jsem Javořické, nemusí se loupat), 1 velká cibule, 1 polévková lžíce sádla, 1 polévková lžíce másla, 4 větší brambory, 1 bujón (používám Karpatský), 2 čajové lžičky sladké mleté papriky nebo 1 lžička sladké a 1 lžička pálivé, 1 polévková lžíce hladké mouky, 50ml mléka, 2 stroužky česneku (nemusí být), sůl, pepř, Harmonie chuti, petrželka na ozdobu

POSTUP PŘÍPRAVY

V hrnci necháme rozpustit sádlo a máslo. Na tom pak necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme mletou papriku a hladkou mouku a umícháme zápražku. Poté zalijeme 1,5-2l teplé vody z konvice, přidáme bujón (jaký kdo rád), pepř, sůl a na kostičky pokrájené brambory. Necháme vařit do změknutí brambor a poté do polévky přihodíme na kolečka pokrájené párečky, přilijeme mléko a necháme ještě asi 10 minut povařit na mírném ohni. Nakonec polévku dochutíme Harmonií chuti, utřeným česnekem (nemusí být) a ozdobíme petrželkou.

Poznámka: Když se mi polévka zdá ještě řídká, tak dozahustím jíškou Knorr. ;-)

Je naprosto mňamózní!!! Nesmí chybět na vašem jídelníčku. ;-)

DOBROU CHUŤ!!!

ZDROJ: www.mimibazar.cz … Pavlína B. (PavliBP) ID 288663 – upraveno

- na směsi sádla a másla si uděláme paprikovou jíšku

- na směsi sádla a másla si uděláme paprikovou jíšku“

-když jsou brambory měkké, tak přidáme párečky a povaříme ještě 10 minutek

-když jsou brambory měkké, tak přidáme párečky a povaříme ještě 10 minutek“

- hotovou polévku dochutíme harmonií chuti a ozdobíme petrželkou

- hotovou polévku dochutíme harmonií chuti a ozdobíme petrželkou“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>