„Domácí kuřecí vývar“


„Domácí kuřecí vývar“ - jako od babičky 

SUROVINY

Kuřecí kostra nebo 4-5ks kuř. krků, křidélek…2-3 bobkové listy, 4-5 kuliček nového koření, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 1 čajová lžička Solčanky nebo Podravky (nemusí být), 1 větší mrkev, kousek celeru, 1 petržel nebo půlka pastiňáku, 1 rajče, 3 jarní nebo lahůdkové cibulky, kousek bílého zelí, půlka pórku

Na drobení: 1 celé vajíčko, hrubá mouka

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuřecí kostru omyjeme a dáme do hrnce vařit společně s bobkovým listem, novým kořením, lžičkou Solčanky (nemusí být), oloupaným česnekem a cibulí. Vaříme asi 45 minut nebo dokud není maso na kostře měkké. Poté kostru i s kořením vytáhneme, maso obereme a do vývaru přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a ostatní pokrájenou zeleninu. Vaříme ještě asi 15 minut nebo dokud nám zelenina nezměkne. Potom hodíme zpět obrané maso a dáme jakoukoliv zavářku…nudle, drobení atd.

Já dala drobení: Do hrníčku si rozklepneme celé vajíčko a přidáme asi 4-5 polévkových lžic hrubé mouky. Pak nožem jakoby krájíme až nám vzniknou taková „hovínka“. Pokud se to lepí, přidejte dle potřeby ještě mouku. Potom hovínka prosejeme přes sýtko, aby nám vypadla přebytečná mouka a drobení přidáme do polévky za stálého míchání, aby se neslepilo. Povaříme ještě 5 minut a je hotovo.

Pořádný kuřecí vývar, tak to je lék!!! A taky dobrůtka!!!

 

DOBROU CHUŤ!!!

- dáme vařit kostru s kořením, cibulý a česnekem

- dáme vařit kostru s kořením, cibulý a česnekem“

- kostru vyndáme a maso obereme

- kostru vyndáme a maso obereme“

- přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a ostatní zeleninu

- přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a ostatní zeleninu“

- polévku dochutíme solí, maggim a ozdobíme zelenou natí

- polévku dochutíme solí, maggim a ozdobíme zelenou natí“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>