„Babiččina zeleninová polévka“


„Babiččina zeleninová s drobením“ - mňamkovní rychlovka! 

SUROVINY

čerstvá nebo mražená zelenina, 1-2 čajové lžičky Solčanky nebo Podravky, kousek másla, 2 celá vejce, polohrubá mouka, zelená nať na ozdobu (v zimě používám sušenou petrželku)

POSTUP PŘÍPRAVY

Tuhle dobrůůůtku nám vařila babička a pak moje mamka. Je to rychlovka, ale přitom taaak dobrá. 

V hrnci si na el. sporáku č. 6 osmahneme na kousku másla zeleninu. Když je měkká, tak přidáme Solčanku a zalijeme vodou (já dělám hustší, tak dávám méně vody – asi 1 litr). Sporák stáhneme na č. 4 a necháme zeleninu vařit do úplného změknutí (což je za chvíli). Potom si nachystáme drobení: vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Do většího hrníčku si dáme žloutky a přisypeme polohrubou mouku (asi 3-4 polévkové lžíce) a nožem jakoby krájíme až se nám mouka zapracuje do žloutků a vznikne nám nelepivé drobeníčko, které ještě přesypeme přes sítko, aby nám vypadla zbytečná mouka. Pokud se nám to furt lepí na nůž a nevzniká drobení, tak dle potřeby ještě přisypeme mouku (nelekejte se…jde to trošku ztuha). Hotové drobení nasypeme za stálého míchání do polévky a ještě asi 5 minutek povaříme. Nakonec do polévky zamícháme bílky také za stálého míchání, aby se nám nezdrcly v celek, ale aby byly jakoby potrhané. Pak ještě polévku ozdobíme zelenou natí a dochutíme solí a maggim.

Už od malička tuhle polévku miluju a teď to vypadá, že si ji zamiloval i náš Honzíček. 

Určo zkuste!

DOBROU CHUŤ!!!

- na kousku másla osmahneme zeleninu a přidáme Solčanku

- na kousku másla osmahneme zeleninu a přidáme Solčanku“

- zalijeme vodou a vaříme dokud není zelenina měkká

- zalijeme vodou a vaříme dokud není zelenina měkká“

Drobenka

Drobenka“

Drobenka

Drobenka“

Drobenka

Drobenka“

Drobenka

Drobenka“

- pak drobenku za stálého míchání vsypeme do polévky a ještě 5 minut povaříme

- pak drobenku za stálého míchání vsypeme do polévky a ještě 5 minut povaříme“

- nakonec do polévky vylijeme bílky a pořádně promícháme, aby se nám potrhaly

- nakonec do polévky vylijeme bílky a pořádně promícháme, aby se nám potrhaly“

- ozdobíme natí a dochutíme

- ozdobíme natí a dochutíme“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>