„Piškotové řezy“


„Piškotové řezy na plechu“ - úúúúúúúžasné!!! 

SUROVINY

Na těsto: 6 žloutků, 6 bílků (sníh), 6 polévkových lžic cukru krupice, 6 pol. lžic polohrubé mouky, 3 pol. lžíce oleje, 1/2 prášku do pečiva, sádlo na vymazání plechu

Na krém: 2 zakyslé smetany, 2 velké Orion čokolády na vaření, kokos

POSTUP PŘÍPRAVY

Z bílků a 3 PL cukru ušleháme tuhý sníh (že je hotový poznáme tak, že když otočíme mísu, ve které sníh šleháme vzhůru nohama, tak sníh drží a nespadne). Potom do něj zašleháme žloutky (po jednom) a postupně přiléváme olej a šleháme. Když máme olej a žloutky zašlehané, tak si smícháme mouku s půlkou prášku do pečiva a ručně pomalinku vařečkou zamícháme do těsta. Hotové těsto nalijeme na sádlem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech (klasický, ale s tím vyšším okrajem). Dáme péct do předehřáté trouby na 220°C na 10-15 minut, dokud není piškot růžový – to je většinou po 10 minutkách. Piškot by měl být po nakrojení asi tak 1,5 cm vysoký. Po zchladnutí odkrojíme 1/3 piškotu a nakrájíme na kostičky, které pak použijeme do krému.

Krém: Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme k ní zakyslou smetanu a důkladně vše promícháme (vůbec nesladíme!!!). Pak přihodíme nakrájený piškot a vše spolu ušleháme ručním šlehačem. Krémem ozdobíme vršek piškotu a posypeme kokosem.

Tenhle receptík mám od jedné neskutečně prima ženský, která moooc ráda vaří a peče…tímto Ti Zdeni moc děkuji!

  

DOBROU CHUŤ!!!

- z bílků a 3 PL cukru ušleháme tuhý sníh

- z bílků a 3 PL cukru ušleháme tuhý sníh“

- do sněhu zašleháme žloutky (po jednom) a po troškách olej, pak ručně pomalu vmícháme mouku smíchanou s prdopečem

- do sněhu zašleháme žloutky (po jednom) a po troškách olej, pak ručně pomalu vmícháme mouku smíchanou s prdopečem“

- těsto nalijeme na sádlem vymyzaný a pol. moukou vysypaný plech, pečeme na 220°C asi 10 minut

- těsto nalijeme na sádlem vymyzaný a pol. moukou vysypaný plech, pečeme na 220°C asi 10 minut“

- po upečení, takhle růžový by měl piškot být

- po upečení, takhle růžový by měl piškot být“

- po nakrojení by výška piškotu měla být asi 1,5cm

- po nakrojení by výška piškotu měla být asi 1,5cm“

- z plechu odkrojíme 1/3 piškotu

- z plechu odkrojíme 1/3 piškotu „

- tu 1/3 nakrájíme na kostičky a pak použijeme do krému

- tu 1/3 nakrájíme na kostičky a pak použijeme do krému“

Krém

Krém“

Krém

Krém“

Krém

Krém“

Krém

Krém“

Krém

Krém“

Krém

Krém“

Krém

Krém“

- krémeme potřeme vršek piškotu a zasypeme kokosem nebo můžeme nastrouhat Margotku

- krémeme potřeme vršek piškotu a zasypeme kokosem nebo můžeme nastrouhat Margotku“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>