„Zapečený pangas s jarní cibulkou“


„Zapečený pangas s jarní cibulkou“ - všem doporučuji!!! 

SUROVINY

500g pangase (já měla mraženého), 1 smetana 30%, 4-5ks jarní nebo lahůdkové cibulky (šel by i pórek), 100g eidamu, koření na ryby, kmín, sůl, 1 čajová lžička bazalky, máslo, citrónová šťáva nebo lemonka

POSTUP PŘÍPRAVY

Rybu necháme rozmrznout. Jelikož bude hodně mokrá, tak ji zabalíme do plíny nebo čisté utěrky a pořádně ji vysušíme. Poté ji dáme na tác nebo talíř a zalijeme citrónovou šťávou (já použila lemonku) asi na 5-10 minut. Mezitím si pokrájíme jarní cibulku na 0,5cm silné proužky, ale jen tu zelenou část – ten zbytek pak použijeme do brambor. Pangase osolíme z obouch stran a z jedné strany ho posypeme trochou kmínu. Touto stranou ho položíme na máslem vymazaný pekáček. Vrchní stranu posypeme kořením na ryby. Rybu zasypeme jarní cibulkou a najemno nastrouhaným eidamem. Nakonec vše zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali lžičku bazalky. Dáme zapéct (bez pokličky) do předehřáté trouby na 180°C asi na 15-20 minutek nebo dokud nebude vršek zlatavý viz. foto. Podáváme se šťouchanými brambory, do kterých zamícháme zbytek jarní cibulky pokrájené na slabá kolečka a asi tři plátky másla. Dle potřeby brambory ještě dosolíme.

Já ryby moc nemusím, ale tahle mě zaujala, že ji všichni chválí, protože nemá žádné kosti a nesmrdí rybinou jako třeba kapr….zkusila jsem ji zapéct dle své fantazie a musím se připojit k davům lidí, kteří téhle lahůdce podlehli. Myslím, že u nás rozhodně nebyla naposledy, protože všem mooooc chutnala.

Všem opravdu moooc doporučuji!!!

 

DOBROU CHUŤ!!!

- rybu zalijeme lemonkou na 5-10 minutek

- rybu zalijeme lemonkou na 5-10 minutek“

- jarní cibulku pokrájíme na 0,5cm silné proužky, ale jen tu zelenou část

- jarní cibulku pokrájíme na 0,5cm silné proužky, ale jen tu zelenou část“

- pangase osolíme, zespodu posypeme kmínem a vrchní část posypeme kořením na ryby

- pangase osolíme, zespodu posypeme kmínem a vrchní část posypeme kořením na ryby“

- tohle koření používám...je od Vitany

- tohle koření používám…je od Vitany“

- pak rybu zasypeme jarní cibulkou

- pak rybu zasypeme jarní cibulkou“

- zasypeme najemno strouhaným eidamem

- zasypeme najemno strouhaným eidamem“

- nakonec vše zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali bazalku

- nakonec vše zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali bazalku“

- tuhle smetanu používám...je z Kauflandu

- tuhle smetanu používám…je z Kauflandu“

- a je hotovo

- a je hotovo“

- ještě pohled po nakrojení, je prima, že má sosík

- ještě pohled po nakrojení, je prima, že má sosík“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Šťouchané brambory

Šťouchané brambory“

Šťouchané brambory

Šťouchané brambory“

Šťouchané brambory

Šťouchané brambory“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>