“Znojemská omáčka”

6

SUROVINY

500g hovězího masa (může být i vepřové)

1 cibule

150-200g kyselých okurek

1 polévková lžíce plnotučné hořčice

2 stroužky česneku (lze použít i sušený česnek)

1 čajová lžička sladké mleté papriky

olej nebo sádlo

hladká mouka

mletý kmín (asi rovná čajová lžička)

sůl, pepř popř. polévkové koření

 

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejlepší je použít k vaření tlakový hrnec. Omáčka je pak hotová celkem do 40-ti minutek. ;)

Cibuli nakrájíme na kostičky a na oleji (sádle) ji osmahneme. Když začne zlátnout, tak přidáme kmín a maso. Maso orestujeme, přidáme sůl (jen trochu, můžeme dosolit až na konci), mletou sladkou papriku a důkladně promícháme. Pak přidáme česnek, plnotučnou hořčici, promícháme a vše zalijeme asi litrem převařené vody z konvice. Uzavřeme papíňák a vaříme 20-30 minut (podle druhu masa).

Když je maso měkké, tak do omáčky přidáme nastrouhané kyselé okurky (kostičky, kolečka) a ještě asi 5 minutek povaříme.

Nakonec omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě (na 200ml vody dejte asi 1 plnější polévkovou lžíci mouky) a necháme ještě 10 minut povařit za stálého míchání. Omáčku dochutíme (sůl, pepř, polévkové koření) a podáváme s knedlíkem nebo rýží.

DOBROU CHUŤ!!!

 

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>