„Vlčická omáčka“


„Vlčická omáčka“  - dle mé fantazie 

SUROVINY

500g hovězího masa, 2 velké cibule, 5 stroužků česneku, 1 zelená paprika, 3 rajčata, 2 čajové lžičky Harmonie chuti, sůl, pepř, maggi, 1-2 čajové lžičky česnekové pasty, olej, hladká mouka na zahuštění

POSTUP PŘÍPRAVY

Hovězí maso pokrájíme na kostičky a zprudka osmahneme na oleji (el. sporák na č.6). Když se z masa vysmahne šťáva, tak přihodíme na půlkolečka pokrájenou cibuli a asi minutku, dvě mícháme a poté přidáme na plátky nakrájený česnek. Zamícháme a přihodíme pokrájenou papriku, rajčata (kdo chce, může rajčata předem spařit a oloupat) a Harmonii chuti. Vše promícháme, přilijeme dostatečné množství vody (asi 1,5l) a vaříme na el. sporáku na č.4 dokud není maso měkké (já vařila hodinu v papíňáku). Když je maso měkké, tak omáčku zahustíme moukou, povaříme ještě asi 10 minut a nakonec dochutíme. Nejdřív dochucuji česnekovou pastou a teprve potom solí a maggim. Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.

Je to další bašta, kterou jsem rychle vymyslela k obědu ze surovin co dům dal a myslím, že super…manžel moc chválil. ;-)

DOBROU CHUŤ!!!

- když je maso osmahlé, tak přidáme cibuli a česnek trochu osmahneme

- když je maso osmahlé, tak přidáme cibuli a česnek trochu osmahneme“

- poté přidáme zeleninu a Harmonii chuti, zalijeme vodou a vaříme dokud není maso měkké

- poté přidáme zeleninu a Harmonii chuti, zalijeme vodou a vaříme dokud není maso měkké“

- po hodině vaření v papíňáku

- po hodině vaření v papíňáku“

- omáčku zahustíme hladkou moukou a dochutíme

- omáčku zahustíme hladkou moukou a dochutíme“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>