„Vlčická játrová omáčka“


„Vlčická játrová omáčka“ – suprová

SUROVINY
asi 500g kuřecích jater (jiná játra nejím, ale vy klíííííďo), 2 menší cibule, 2 kávové lžičky Podravky nebo Solčanky, 2-3 polévkové lžíce plnotučné hořčice, 1-2 kávové lžičky mleté sladké papriky, 2 menší nebo 1 velký stroužek česneku, 1 kávová lžička majoránky, olej, sůl, maggi, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejprve chci říct, že žádné vnitřnosti nejím, ale manžel po mě furt chtěl játrovou omáčku, tak jsem ji teda začala vařit a během let jsem si ji také zamilovala, ale pouze z kuř. jater. A jím pouze tuhle moji a jinou bych do pusy nevzala. :-)))

El. sporák si dáme na č. 6. Na oleji si zesklovatíme cibulku a na ni orestujeme kuř. játra a přidáme 1-2 lžičky Podravky a zasypeme paprikou. Když jsou játra osmažená a pustila takovou krásnou barvičku (z papričky), tak přihodíme pln. hořčici (sporák stáhneme na č. 4), důkladně promícháme a zalijeme trochou z konvice uvařené vody…zase promícháme a vodu dolijeme tak asi do 1-1,5l. Povaříme asi 20-30minut (dokud se játra nezačnou trošku rozpadat) a občas dolijeme vodu. Potom zahustíme jíškama Knorr (půl na půl – světlá a tmavá) a přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Ještě důkladně promícháme, dochutíme solí, maggi a pepřem (jak kdo rád) a je hotovo. Podáváme s rýží, knedlem nebo my nejradši s kolínkama.

Vyzkoušejte! Je to superrychlý a levný objed…a hlavně moooc dobroučký!

DOBROU CHUŤ!!!


- játra pustí takovouhle úúúžasnou šťávičku

- játra pustí takovouhle úúúžasnou šťávičku“

- přidáme pln. hořčici

- přidáme pln. hořčici“

- hořčici důkladně promícháme s masem a šťávičkou

- hořčici důkladně promícháme s masem a šťávičkou“

- zalijeme trochou převařené vody a zase důkladně promícháme

- zalijeme trochou převařené vody a zase důkladně promícháme“

- do zahuštěné omáčky prolisujeme česnek

- do zahuštěné omáčky prolisujeme česnek“

- po česneku přihodíme majoránku a dochutíme DOBROU CHUŤ!!!

- po česneku přihodíme majoránku a dochutíme DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

1 Response

  1. MARCELA napsal:

    Také takto podobně dělám kuřecí játra,akorát já nedávám hořčici a majoránku,ale na konec dám vyškvařenou slaninu.Také dobrota.Skusím podle Vás aby byla změna.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>