„Vepřový perkelt se smetanou“


„Vepřový perkelt se smetanou“ - výýýborné!

SUROVINY

500g vepřového plecka, 1 cibule, 2 polévkové lžíce sádla, 2 čajové lžičky mleté sladké papriky, 2 polévkové lžíce hladké mouky, 1 rajský protlak (140g nebo 4 polévkové lžíce), 3 stroužky česneku, 1 zakyslá smetana (může být i sladká), bujón, sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Omáčku dělám v papíňáku, ale kdo nemá, může normálně v hrnci.

Pokrájenou cibuli osmažíme dozlatova, přidáme mletou sladkou papriku, zpěníme ji a HNED přidáme na kostičky pokrájené maso. Maso osmahneme a přisypeme hladkou mouku. Z bujónu si připravíme vývar a tímto vše za stálého míchání podlijeme. Papíňák zavřeme a maso dusíme doměkka asi 30-45 minut. Když je maso měkké, tak do omáčky vmícháme rajský protlak, prolisovaný česnek a dle potřeby dosolíme. Nakonec omáčku zjemníme smetanou a krátce prohřejeme (nevařit). Podáváme s těstovinama, knedlíkem či rýží.

DOBROU CHUŤ!!!

ZDROJ: www.labuznik.com

 

- na sádle zpěníme cibuli, zaprášíme paprikou a přisáme maso

- na sádle zpěníme cibuli, zaprášíme paprikou a přisáme maso“

- za stálého míchání přilijeme vývar a dáme dusit

- za stálého míchání přilijeme vývar a dáme dusit“

- do omáčky přidáme protlak, česnek a dle potřeby dosolíme

- do omáčky přidáme protlak, česnek a dle potřeby dosolíme“

- nakonec omáčku zjemníme smetanou

- nakonec omáčku zjemníme smetanou“

- hotovo

- hotovo“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>