„Vepřové roštěnky nejen ve friťáku Versalio“


„Vepřové roštěnky nejen ve friťáku Versalio“ – naše oblíbené

SUROVINY
500g vepřové kýty (neměla jsem hovězí), 2 cibule, 2 vrchovaté lžíce plnotučné hořčice, olej, sůl, maggi, pepř, jíšky Knorr

POSTUP PŘÍPRAVY

Roštěnky miluju. Měla jsem na ně hroznou chuť, ale nebylo hovězí, tak jsem je udělala z vepřové kýty…a teda výsledek je super!!!

Maso si nakrájíme na plátky a po stranách trošku nařízneme, aby se nám potom maso nezkroutilo. Maso naklepeme, oslíme a opepříme. Friťák si nastavíme do polohy 2 a kousíček (el. sporák na č.6). Na rozpáleném oleji osmahneme maso dozlatova a vyndáme bokem na talířek. Na ten samý olej dáme na kostky pokrájenou cibuli a necháme lehce osmahnout. Potom na cibuli dáme zpět maso a přidáme 2 vrchovaté lžíce plnotučné hořčice. Promícháme a když se nám vytvoří z hořčice takový sosík, tak to zalijeme z konvice převařenou teplou vodou, stáhneme do polohy 1 a půl (el. sporák na č.4) a pod pokličkou necháme vařit, dokud není maso měkké. Když je masíčko hotové, tak ho vyndáme bokem na talířek a samotnou omáčku zahustíme jíškou Knorr (pro tmavší barvu použijeme více tmavé jíšky). Dochutíme solí, pepřem a troškou maggi. Podáváme s rýží Parboiled (ta je nejlepší – nelepí se).

Vyzkoušejte! Taky si je zamilujete – jsou rychlé, skoro nenákladné a taaaaaaak dobré! 

DOBROU CHUŤ!!!


- maso nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme (můžeme ho obalit v hladké mouce - postup je potom dál stejný)

- maso nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme (můžeme ho obalit v hladké mouce – postup je potom dál stejný)“

- masíčko osmahneme po obouch stranách dozlatova

- masíčko osmahneme po obouch stranách dozlatova“

- maso přendáme na talířek

- maso přendáme na talířek“

- do zbylého výsmahu dáme osmahnout cibulku

- do zbylého výsmahu dáme osmahnout cibulku“

- když je cibule zlatavá, vrátíme zpět maso a přidáme 2 lžíce hořčice

- když je cibule zlatavá, vrátíme zpět maso a přidáme 2 lžíce hořčice“

-hořčice udělá takovýhle sosík

-hořčice udělá takovýhle sosík“

- když se vytvoří sosík, roštěnky zalijeme vodou a necháme vařit, dokud masíčko není měkké

- když se vytvoří sosík, roštěnky zalijeme vodou a necháme vařit, dokud masíčko není měkké“

- když je maso hotové, tak ho vyndáme na talířek

- když je maso hotové, tak ho vyndáme na talířek“

- samotnou omáčku pak zahustíme jíškama Knorr a dochutíme

- samotnou omáčku pak zahustíme jíškama Knorr a dochutíme“

- maso vrátíme zpět

- maso vrátíme zpět“

...a podáváme. DOBROU CHUŤ!!!

…a podáváme. DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>