„Skvělý maďarský guláš“


„Skvělý maďarský guláš od Gabiky K.“ - naprostá bomba!!! 

SUROVINY

500-600g vepřového plecka, 3-4 velké cibule, 4 stroužky česneku, 2 polévkové lžíce mleté sladké papriky, 1 polévková lžíce gulášového koření, 1 rajčatový protlak (140g), 1 malá sklenička sterilovaného leča, 1 polévková lžíce cukru, sůl, kmín, harmonie chuti, česneková pasta, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuli si pokrájíme na půlkolečka a na oleji osmahneme dozlatova (viz. foto) – el. sporák na č.6. Když je cibulka osmahnutá, tak k ní přihodíme na kostky pokrájené maso. Jakmile se maso zatáhne a trochu orestuje, tak k němu přidáme sůl a kmín (může být i mletý) a restujeme dokud se nám neodpaří šťavička, kterou maso pustilo. Nyní sporák stáhneme na č.4. Poté přidáme rajčatový protlak a cukr, důkladně promícháme a přihodíme na plátky nakrájený česnek. Asi minutku mícháme, přidáme mletou papriku, gulášové koření, zamícháme a pak přilijeme asi 1l vroucí vody. Opět vše důkladně promícháme a přidáme lečo. Dolijeme ještě asi dalším litrem vody a takto vše dusíme dokud není maso měkké (dle potřeby přiléváme vodu). Když je maso měkké, tak guláš zahustíme (voda + hladká mouka) a povaříme ještě asi 5-10 minutek. Nakonec gulášek dochutíme solí, maggim, harmonií chuti a troškou česnekové pasty (pozor jako první dejte česnekovou pastu a teprve potom solte!). Podáváme s houskovým knedlíkem, ale myslím, že k téhle dobrůtce jde v pohodě i brambor, těstoviny nebo rýže.

JE NAPROSTO FAMÓZNÍ!!!

DOBROU CHUŤ!!!

- cibulku osmahneme lehce dozlatova

- cibulku osmahneme lehce dozlatova“

- když je maso zatažené, tak přidáme sůl a kmín

- když je maso zatažené, tak přidáme sůl a kmín“

- přidáme cukr a rajčatový protlak

- přidáme cukr a rajčatový protlak“

- přidáme na plátky nakrájený česnek

- přidáme na plátky nakrájený česnek“

- přisypeme mletou sladkou papriku a gulášové koření

- přisypeme mletou sladkou papriku a gulášové koření“

- zalijeme asi litrem vody a přidáme malou skleničku leča

- zalijeme asi litrem vody a přidáme malou skleničku leča“

- tohle sterilované lečo jsem použila, jen malou skleničku...je ale jedno od jaké bude firmy ;-)

- tohle sterilované lečo jsem použila, jen malou skleničku…je ale jedno od jaké bude firmy ;-)“

- když je maso měkké, tak gulášek zahustíme

- když je maso měkké, tak gulášek zahustíme“

- nakonec už jen dochutíme

- nakonec už jen dochutíme“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

2 Responses

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>