„Segedin“


„Segedin po Vlčicku“ - super záležitost

SUROVINY
1/2kg vepřového plecka, 10-15dkg anglické slaniny, 25dkg červené cibule (může být i bílá, ale s červenou je to lepší), 1 velká sklenice kysaného nebo sterilovaného zelí (já dávám celou 720ml, ale můžete dát jen půlku), 1 zakysaná smetana, 2 lžičky pálivé papriky a 2 lžičky sladké papriky, kůra z půlky citrónu (vcelku), olej, sůl, pepř, cukr – dle chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

- slaninu nakrájíme na kostičky, osmahneme na tuku a přidáme citrónovou kůru, maso pokrájené na kostičky a smažíme 10-15 minut na el. sporáku na č. 5
- potom přidáme cibuli pokrájenou na půlkolečka, asi 2 minutky osmahneme, přidáme sůl a pepř a dusíme 15 minut na el. sporáku na č. 4
- poté přidáme zelí, vodu dle potřeby (asi 1,5 – 2l) a dusíme půl hodiny na el. sporáku na č. 3
- potom vytáhneme citr. kůru, přidáme papriky (sladkou i pálivou), zakyslou smetanu a zahustíme jíškama Knorr
- nakonec dochutíme cukrem, solí, citrónem (je-li třeba) a maggim

Vyzkoušejte. Je to opravdu dobrotka a téměř bez práce!!!

DOBROU CHUŤ!!!


- pokrájíme si všechno co je třeba, ať to máme hezky nachystané

- pokrájíme si všechno co je třeba, ať to máme hezky nachystané“

- slaninu osmahneme na tuku

- slaninu osmahneme na tuku“

- na slaninu dáme maso a citr. kůru a smažíme za stálého míchání 10-15 minut na č. 5

- na slaninu dáme maso a citr. kůru a smažíme za stálého míchání 10-15 minut na č. 5″

- asi po 10 minutách smažení se nám začne dělat na dně taková hnědá vrstva a to hned přihodíme cibuli

- asi po 10 minutách smažení se nám začne dělat na dně taková hnědá vrstva a to hned přihodíme cibuli“

- cibuli jsme si pokrájeli na půlkolečka

- cibuli jsme si pokrájeli na půlkolečka“

- cibuli přihodíme k masu a asi 2 minutky orestujeme

- cibuli přihodíme k masu a asi 2 minutky orestujeme“

- dusíme 15 minut na č. 4

- dusíme 15 minut na č. 4″

- při dušení dle potřeby doléváme z konvice převařenou vodou

- při dušení dle potřeby doléváme z konvice převařenou vodou“

- poté přidáme zelí (my rádi hodně, ale kdo to nemusí až tak husté, dá třeba jen půlku sklenice)

- poté přidáme zelí (my rádi hodně, ale kdo to nemusí až tak husté, dá třeba jen půlku sklenice)“

- používám tohle kupované v Kauflandu, ale myslím, že je jedno jaké použijete

- používám tohle kupované v Kauflandu, ale myslím, že je jedno jaké použijete“

- zelí zalijeme trochou vody a důkladně jej promícháme

- zelí zalijeme trochou vody a důkladně jej promícháme“

- po promíchání dolijeme dostatečným množstvým vody a dusíme půl hodiny na č.3

- po promíchání dolijeme dostatečným množstvým vody a dusíme půl hodiny na č.3″

- potom vyndáme citr. kůru a přidáme mleté papriky

- potom vyndáme citr. kůru a přidáme mleté papriky“

- zakyslou smetanu si rozmícháme v trošce omáčky

- zakyslou smetanu si rozmícháme v trošce omáčky“

- přidáme smetanu

- přidáme smetanu“

- a zahustíme jíškama Knorr nebo klasicky moukou

- a zahustíme jíškama Knorr nebo klasicky moukou“

- už jen dochutíme

- už jen dochutíme“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>