„Rajská omáčka“


„Rajská omáčka“ – moje rychlovka!

SUROVINY

1/2kg hovězího masa, hladká mouka, olej, bobkový list, nové koření, hřebíček, citrónová kůra, rajský protlak, cukr, sůl, citrónová šťáva

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejdříve si dopředu uvaříme v papíňáku hovězí maso s novým kořením a bobkovým listem. Na sporáku (el. sporák č. 4) si do hrnce nalijeme trochu oleje a zaprášíme moukou, aby vznikla jíška. Když je jíška zlatavá, tak jí zalijeme asi 0,5-1l převařené vody, osolíme a přidáme asi 5-6lístečků bobkového listu, asi 10 kuliček nového koření, 15-20ks hřebíčku a citr. kůru. Vše povaříme asi 5-10minut (koření musí být krásně cítit!). Potom jíšku zcedíme a do té zcezené jíšky přilijeme hovězí vývar, necháme chvilku povařit a přidáme 1velký a 1 malý rajčatový protlak (klidně můžou být oba velké) a důkladně vše promícháme. Zase chvilku povaříme a zahustíme jíškou KNORR (obě – tmavá i světlá). Když se přeci jen udělají v omáčce z jíšky hrudky, tak ji ponorným mixérem rozmixujeme (je potom krásně hladká). Dochutíme cukrem, solí a citr. šťávou. Podáváme s tím, co má kdo rád (my nejradši kolínka).

Všem vřele doporučuji! Je to opravdu rychlé. Samotná omáčka je hotová do 20 minut!

Já jinou rajskou nejím. U těch ostatních mi strašně vadí ta cibule.

Vyzkoušejte! Uvidíte, jak je straaaaaaaašně dobrá!

Ještě obměna s masovými kuličkami: Umícháme si sekanou, jak jsme zvyklí, uděláme z ní kuličky, které osmahneme na oleji a dáme na papírový ubrousek, aby se olej do něj vpil.
Rajská se dělá úplně stejně jako viz nahoře, ale místo hovězího vývaru nalijeme vodu nebo masox.

DOBROU CHUŤ!


- dopředu si uvaříme hovězí maso

- dopředu si uvaříme hovězí maso“

- v hrnci si uděláme zlatavou jíšku

- v hrnci si uděláme zlatavou jíšku“

- jíšku pak zalijeme trochou vody a povaříme s kořením

- jíšku pak zalijeme trochou vody a povaříme s kořením“

- jíšku zcedíme

- jíšku zcedíme“

- zcezenou jíšku zalijeme vývarem a přidáme protlak

- zcezenou jíšku zalijeme vývarem a přidáme protlak“

- tyhle protlaky dávám

- tyhle protlaky dávám“

- omáčku zahustíme

- omáčku zahustíme“

- zahušťuji jíškama Knorr nebo klasicky moukou

- zahušťuji jíškama Knorr nebo klasicky moukou“

- když se udělají takovéhle hrudečky z jíšky, tak ponorným mixérem rozmixujeme

- když se udělají takovéhle hrudečky z jíšky, tak ponorným mixérem rozmixujeme“

- rozmixneme :-) Je potom krásně hladká

- rozmixneme :-) Je potom krásně hladká“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>