“Nudličky na Kunovjance”

04

SUROVINY

500g masa (hovězí, vepřové, kuřecí)

1 větší cibule

1 sklenička Kunovjanky

1 polévková lžíce sladké papriky

2 polévkové lžíce hladké mouky

2-3 polévkové lžíce kečupu

1 polévková lžíce sádla

1-2 čajové lžičky Harmonie chuti

sůl, pepř

polévkové koření od Maggi

 

POSTUP PŘÍPRAVY

Tato omáčka jde připravit z jakéhokoliv masa. Pak je rozdíl v časech vaření masa, aby bylo krásně měkké. Lze ji podávat s rýží, houskovým knedlíkem nebo i s bramborem. U náš frčí rýže a knedlík. Omáčku vařím v papíňáku. Kdo bude dělat v hrnci, tak bude vařit maso prostě dokud nebude měkké.

Vepřové plecko nakrájíme na nudličky a cibuli na půlkolečka.
V papíňáku na el. sporáku na č.6 (maximum) nechám rozpustit lžíci sádla, na které nechám zesklovatět cibulku. Poté přidám maso, sůl, pepř a smažím, dokud se šťáva z masa nevstřebá. V tom momentě stáhnu sporák na č.4 a přidám lžíci mleté sladké papriky. Promíchám, přidám celou skleničku Kunovjanky i s nálevem a doliji 1l převařené vody z konvice.

Papíňák uzavřu a jakmile začne pískat, stáhnu sporák na minimum č.1 a takto vařím 25 minut.

Po uplynulém čase nechám papíňák ještě asi 10 minut odpočívat než ho otevřu.

Omáčku zahustím vodou s moukou (300ml vody na 2 polévkové lžíce hladké mouky) a ještě 10 minut povaříme na č.4.

Hotovou omáčku dochutíme kečupem, Harmonií chuti, polévkovým kořením a popřípadě ještě dosolíme.

DOBROU CHUŤ!!!

 

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>