„Králík nebo kuře na paprice“


„Kuře nebo králík na paprice“

SUROVINY
Králičí maso, ale může být klidně i kuřecí (já našla v mražáku přední běhy, hrudník a ořezaný hřbet – na pečení nic moc a na omáčku skvělé), 1 zakysaná smetana, 1 smetana, jíšky Knorr, 1 větší cibule, 4 čajové lžičky mleté sladké papriky, 6 kuliček nového koření, 6 kuliček jalovce, 3 větší bobkové listy, olej, sůl, maggi a citrónka (může být i ocet) na dochucení

POSTUP PŘÍPRAVY

Hledala jsem v mražáku, co budu dělat k obědu na další den. Měla jsem v plánu kuře na paprice (dělám to ze dvou kuřecích stehen), ale místo kuřecího tam byla stehna králičí a apk takové zbytky jako jsou přední sekerky, hrudník a ořezaný hřbet, protože to hezké masíčko z hřbetu jsem už dávno dala prckovi do jeho „polívčičky“. Chtěla jsem to všechno upéct, ale s manželem jsme se shodly, že stehna schováme a z těch „zbytků“ udělám omáčku. Tak se chci podělit i s vámi. :-)))

Na oleji osmahneme cibuli, přidáme koření (bob. list, jalovec a nové koření), zasypeme mletou paprikou a zalijeme trochou vody. Necháme asi 5 povařit a potom k tomu přihodíme masíčko, zalijeme ještě asi 1-1,5l vody a pod pokličkou dusíme dokud není maso měkké. Když je maso měkké, tak ho vyndáme na talířek, obereme a nebo kdo nechce přijít o obíračku, tak to nechá tak jak je. :-))) Já třeba radši už obrané masíčko a manžel rád obíračku, tak dělám kompromis.
Mezitím si smícháme zakyslou smetanu se sladkou a jednou zběračkou omáčky. Nalijeme do omáčky, chvilinku povaříme a pak zahustíme jíškama Knorr (oběma – půl na půl). Když je omáčka zahuštěná, tak do ní vrátíme masíčko a dochutíme ji solí, maggim a citrónkou. Podáváme s knedlíkem, ale někdo rád těstoviny.

Vyzkoušejte! Budete se oblizovat!

Samozřejmě přesně ten samý postup je i z kuřecího masa. To používám na 4-5 porcí tak dvě kuřecí stehna.

DOBROU CHUŤ!!!


- tak tohle jsem našla v mražáku :-)))

- tak tohle jsem našla v mražáku :-)))“

- takové dvě kuřecí čtvrtky používám na "Kuře na paprice". Postup je jinak stejný jako u králíka. ;-)

- takové dvě kuřecí čtvrtky používám na "Kuře na paprice". Postup je jinak stejný jako u králíka. ;-)“

- osmahnutá cibulka s kořením a paprika

- osmahnutá cibulka s kořením a paprika“

- zalijeme trochou vody a povaříme asi 5 minutek

- zalijeme trochou vody a povaříme asi 5 minutek“

- pak přidáme maso

- pak přidáme maso“

- dolijeme vodou a dusíme pod pokličkou, dokud není maso měkké

- dolijeme vodou a dusíme pod pokličkou, dokud není maso měkké“

- když je maso měkké, tak ho vyndáme

- když je maso měkké, tak ho vyndáme“

- obereme

- obereme“

- obě smetany smícháme a přilijeme zběračku omáčky, promícháme a vlijeme do hrnce

- obě smetany smícháme a přilijeme zběračku omáčky, promícháme a vlijeme do hrnce“

- poté omáčku zahustíme jíškami Knorr nebo klasicky moukou

- poté omáčku zahustíme jíškami Knorr nebo klasicky moukou“

- dochutíme a je hotovo

- dochutíme a je hotovo“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>