„Játrová omáčka se zeleninou“


„Játrová omáčka se zeleninou“ - výborná 

SUROVINY

250g kuřecích jater, 1 cibule, 1/2 zelené papriky, 1 větší rajče, 1-2 jarní nebo lahůdkové cibulky, 1 polévková lžíce plnotučné hořčice, 2 rovné lžičky mleté sladké papriky, 1 čajová lžička majoránky, 1-2 čajové lžičky Solčanky nebo Podravky, 1 čajová lžička česnekové pasty, 2-3 polévkové lžíce hladké mouky, 2 polévkové lžíce tmavé jíšky Knorr, olej, sůl, maggi

POSTUP PŘÍPRAVY

Omáčku vařím z kuřecích jater, protože jiná nejím. Ale Vy samozřejmě můžete použít jakákoliv játra.

Játra si pokrájíme na menší kousky a cibuli nakrájíme na nudličky. Na oleji necháme cibulku zesklovatět, pak k ní přihodíme játra a orestujeme (el. sporák na č.6). Když jsou játra orestnutá, tak přidáme hořčici, přisypeme Solčanku nebo Podravku, mletou papriku, trochu podlijeme vodou a promícháme (el. sporák stáhneme na č.4). Poté přihodíme pokrájenou zeleninu, dolijeme asi 1,5l vody z konvice a vaříme s poodkrytou pokličkou dokud nejsou játra měkká. Potom si v asi 100ml vody rozmícháme 2-3 polévkové lžíce hladké mouky a omáčku zahustíme (necháme 10 minut povařit bez pokličky). Pak ještě pro lepší barvu přidávám 2 polévkové lžíce tmavé instantní jíšky Knorr. Povaříme asi 3-5 minut a přisypeme majoránku. Omáčku dochutíme česnekovou pastou, až pak solí a maggim. Podáváme s těstovinama, rýží nebo houskovým knedlíkem.

Pokud jako já až tak nemusíte v omáčce „cítit“ játra, tak určo zkuste! Takhle ji miluju.

 

DOBROU CHUŤ!!!

- pokrájíme si zeleninu

- pokrájíme si zeleninu“

- játra orestujeme, přidáme hořčici, papriku a Solčanku....trochu podlijeme a promícháme

- játra orestujeme, přidáme hořčici, papriku a Solčanku….trochu podlijeme a promícháme“

- přihodíme zeleninu

- přihodíme zeleninu“

- vše promícháme, dolijeme horkou vodou z konvice a vaříme dokud nejsou játra měkká

- vše promícháme, dolijeme horkou vodou z konvice a vaříme dokud nejsou játra měkká“

- omáčku zahustíme moukou

- omáčku zahustíme moukou“

- pro lepší barvičku přidáme ještě 2PL tmavé jíšky Knorr

- pro lepší barvičku přidáme ještě 2PL tmavé jíšky Knorr“

- přidáme majoránku, dochutíme a můžeme podávat

- přidáme majoránku, dochutíme a můžeme podávat“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>