„Guláš nejen ve friťáku Versalio“


 

„Guláš nejen ve friťáku Versalio“ – famózní!!!

SUROVINY
1 kg hovězího nebo vepřového masa (na stejné množství surovin dávám i 500g masa a je to taky dobrůtka!), 100g vepřového sádla, 2 stroužky česneku, 4 cibule, 50g hladké mouky, 1 polévková lžíce rajského protlaku (já dávám celou tu malinkou konzervičku – kupuji v Kauflandu), 1 kávová lžička sladké papriky, 1 kávová lžička pálivé papriky, 1 kávová lžička gulášového koření (nemusí být, ale je to lepší), 1l masového vývaru (dávám bujón), sůl, pepř, kmín.

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejprve musím napsat, že tenhle guláš dělám ve fritovacím hrnci Tefal Versalio, který lze použít jak na smažení, tak po slití oleje i jako teflonová pečící pánev. Maminky chtěly, ať recept napíšu a myslím, že když ho uděláte normálně v hrnci na plotně, tak to bude stajná dobrůtka. My se po něm můžeme užrat!

Postup jako do hrnce, v závorce do friťáku.
Maso nakrájíme na menší kostičky, cibuli na půlkolečka a česnek na plátky (přístroj nastavíme do polohy 2). Sporák zapneme na č. 6. Vepřové sádlo vložíme do hrnce a na něm krátce osmahneme kousky masa (až trochu zhnědnou). Potom přidáme cibuli, česnek, mouku, papriky a gulášové koření a rajský protlak. Vše důkladně promícháme a přilijeme vývar (dávám 1l vývaru a potom ještě dle potřeby vodu a občas přilévám). Vodu dávám převařenou, horkou z varné konvice. Okořeníme pepřem, solí a kmínem (přístroj nastavíme do polohy 1). Plotnu stáhneme na č. 4 a za občasného míchání vaříme pod pokličkou 1 a 1/2 hodiny nebo dokud není masíčko krásně měkké. Když je guláš hotový, tak ho ještě trochu zahustím (dle potřeby) jíškou Knorr.
Podáváme s tím, co máte rádi. :-)

S manželem ho moooc milujeme!

Můžu jen doporučit! Téměř bez práce!

DOBROU CHUŤ!!!

- tak tohle vše je potřeba

- tak tohle vše je potřeba“

- maso, cibuli a česnek si pokrájíme

- maso, cibuli a česnek si pokrájíme“

- na rozpuštěném sádle osmahneme masíčko, dokud nepustí trochu šťávičky

- na rozpuštěném sádle osmahneme masíčko, dokud nepustí trochu šťávičky“

- když je maso osmahnuté, přidáme cibuli a česnek

- když je maso osmahnuté, přidáme cibuli a česnek“

- potom přidáme zbytek surovin tj. mouku, ml. papriku a protlak

- potom přidáme zbytek surovin tj. mouku, ml. papriku a protlak“

- důkladně promícháme

- důkladně promícháme“

- a přilijeme vývar

- a přilijeme vývar“

- přivedeme k varu

- přivedeme k varu“

- když je maso měkké, tak gulášek zahustíme jíškama Knorr

- když je maso měkké, tak gulášek zahustíme jíškama Knorr“

- a už jen dochutit solí, maggi a pepřem (popř, můžeme zasypat trochou majoránky) DOBROU CHUŤ!!!

- a už jen dochutit solí, maggi a pepřem (popř, můžeme zasypat trochou majoránky) DOBROU CHUŤ!!!“

- a tady je gulášek vařený v hrnci (postup je úplně stejný)

- a tady je gulášek vařený v hrnci (postup je úplně stejný)“

- gulášek z hrnce...DOBROU CHUŤ!!!

- gulášek z hrnce…DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>