„Fazolky na smetaně“

2

SUROVINY

1 plechovka fazolek 400g

1 smetana 30%

2 polévkové lžíce zakyslé smetany

1 menší cibule

1 polévková lžíce sádla

1 polévková lžíce hladké mouky

bílá jíška Knorr nebo hl. mouka na zahuštění

sůl, cukr, citrónová šťáva

 

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibulku nakrájíme na drobno. Do hrnce dáme rozpustit sádlo, na kterém necháme zesklovatět cibulku. Přidáme mouku a uděláme lehce zlatavou jíšku. Jíšku zalijeme převařenou vodou z konvice (asi 0,5l), promícháme, přisypeme zcezené zelené fazolky, cukr (asi lžičku) a sůl. Takto povaříme na mírném ohni 8-10 minut. Poté přilijeme smetanu, přidáme zakyslou smetanu, metličkou rozšleháme dohladka a zahustíme jíškou Knorr nebo moukou.

Nakonec dochutíme dle chuti cukrem, solí a okyselíme citrónovou šťávou.

Podáváme s vařeným vajíčkem a bramborem.

DOBROU CHUŤ!!!

 

 

 

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

4 Responses

  1. MARCELA napsal:

    Vařím z čerstvých nebo mražených lusků.Takto je to rychlejší.Vyzkouším

    • Jitule napsal:

      Určitě vyzkoušej! Mě tyto sterilované fazolky chutnají mnohem více a hlavně to jedí i děti. Z čerstvých mi to moc nechtěli…

  2. Jitka Marková napsal:

    Určité vyzkouším Jiťa.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>