„Svratecký guláš upravený kamarádkou Jarkou“


 

„Svratecký guláš upravený kamarádkou Jarkou- super minutka

SUROVINY

asi 500g kuřecích prsíček (originál je z hovězího masa, ale můžete použít cokoliv), 3 větší cibule, asi 5 polévkových lžic kečupu (jak kdo rád), 2 stroužky česneku, 1čajová lžička majoránky, pepř, sůl, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso si nakrájíme na kostičky nebo nudličky, dáme do misky a přidáme jeden prolisovaný česnek, trochu soli, pepř a asi 1-2 polévkové lžíce oleje. Důkladně promícháme a necháme minimálně 2 hodinky odležet v lednici. Pokud budete dělat z jiného masa, tak nechat odležet 24 hodin. Pak si pánev vymázneme trošičkou oleje (jen kápneme a papírovou utěrkou vytřeme) a naložené maso na el. č. 6 osmahneme. Když nám maso začíná růžovět, tak sporák stáhneme na č. 4 a přihodíme na půlkolečka pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět (v tento moment můžeme přihodit i žampióny – já neměla). Potom zalijeme trochou vody a maso chvilku podusíme do měkka. Když je maso měkké, tak přilijeme kečup, necháme ho chvilku probublat, přidáme majoránku a jeden prolisovaný stroužek česneku. Dosolíme dle chuti a ještě chvilku necháme prohřát ten česnek. Já jsem pak ještě přilila trochu vody, abych měla více sosíčku. Směsku na talíři můžeme posypat strouhaným sýrem. Podáváme s bramboráčkama nebo hranolkama.

Všem mohu jen doporučit! Je to zase něco jiného.  V názvu se píše guláš, ale s gulášem to nemá nic společného.

DOBROU CHUŤ!!!


Platba

Podpořte mé stránky


- maso nakrájíme na kousky, lehce osolíme, opepříme, zalijeme olejem a přidáme jeden prolisovaný česnek

- maso nakrájíme na kousky, lehce osolíme, opepříme, zalijeme olejem a přidáme jeden prolisovaný česnek“

- maso necháme odležet v lednici min. 2 hodinky

- maso necháme odležet v lednici min. 2 hodinky“

- cibuli si pokrájíme na půlkolečka

- cibuli si pokrájíme na půlkolečka“

- na osmahnuté maso přihodíme cibuli a necháme zesklovatět

- na osmahnuté maso přihodíme cibuli a necháme zesklovatět“

- potom přilijeme trošku vody a maso dusíme do měkka

- potom přilijeme trošku vody a maso dusíme do měkka“

- když je maso měkké, tak přilijeme kečup a necháme probublat

- když je maso měkké, tak přilijeme kečup a necháme probublat“

- pak přidáme prolisovaný stroužek česnek a majoránku a necháme ještě prohřát

- pak přidáme prolisovaný stroužek česnek a majoránku a necháme ještě prohřát“

- můžeme jetě zalít troškou vody, aby bylo více sosíku a dle chuti dosolíme

- můžeme jetě zalít troškou vody, aby bylo více sosíku a dle chuti dosolíme“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>