„Krakonošův oheň“


„Krakonošův oheň“ – fakt žrádlo!!!

SUROVINY
500g kuřecího masa (originál je z vepřového, ale dlouho trvá než změkne), 2 smetany ke šlehání (musí být ta normální s asi 30% tuku, jiná se scvrkne), olej, 4-6 větších cibulí, sójová omáčka, chilli nebo tabasco, sůl, pepř.

POSTUP PŘÍPRAVY

Je to strašná dobrota! Většinou to dělám na zvláštní příležitosti nebo když se chci blýsknout před návštěvou!

Maso si nakrájíme na nudličky, dáme do misky a trošku osolíme a zakápneme sojovkou. Chvilku necháme odležet a mezi tím si nachystáme cibuli na půlkolečka tak, aby se potom rozpadla na proužky. Na pánev nalijeme olej a dáme kousíček cibule (el. sporák na č. 6) a až začně pěnit, přidáme maso a restujeme ho, dokud není zlaťoučké. Sporák stáhneme na č. 4. Potom přidáme cibuli a vařečkou ji rozďoubeme na proužky a chvilinku orestujeme (jen asi minutku) a vše zalijeme smetanou. Ochutnáme a popř. trošičku přisolíme nebo přikápneme sojovku. Necháme ve šlehačce povařit, dokud není masíčko měkké. Ale cibule by se neměla rozpadat! Musí být vcelku! Je potom krásně sladká. Ještě dochutíme chilli nebo tabascem dle chuti. Já toho moc nedávám, nemám ráda, když mě pálí pusa. Ale každému dle své chuti. :-)
Podáváme s hranolkama.

S manželem to milujeme a každá návštěva se oblizovala až za ušima!

Vyzkoušejte!

DOBROU CHUŤ!!!


Platba
Podpořte mé stránky



- maso nakrájíme na nudličky, osolíme a zakápneme sojovkou a mezi tím si nakrájíme cibuli na půlkolečka

- maso nakrájíme na nudličky, osolíme a zakápneme sojovkou a mezi tím si nakrájíme cibuli na půlkolečka“

- sporák dáme na č. 6 a na olej hodíme kousek cibule

- sporák dáme na č. 6 a na olej hodíme kousek cibule“

- když začne cibule pěnit, tak přidáme maso (já měla jen takový zbyteček kuřecího, jinak dělám asi z 1/2kg)

- když začne cibule pěnit, tak přidáme maso (já měla jen takový zbyteček kuřecího, jinak dělám asi z 1/2kg)“

- když je maso zlatavé, tak přidáme cibuli

- když je maso zlatavé, tak přidáme cibuli“

- cibuli asi minutku osmahneme

- cibuli asi minutku osmahneme“

- a vše zalijeme smetanou popř. dochutíme (jsem měla právě jenom tu s 12% tuku a udělali se tak divné malé cucky - nebylo to ono)  Nejlepší je ta s 30% :-)

- a vše zalijeme smetanou popř. dochutíme (jsem měla právě jenom tu s 12% tuku a udělali se tak divné malé cucky – nebylo to ono)  Nejlepší je ta s 30% :-)“

- když je maso měkké (je to za chvíli), tak podáváme DOBROU CHUŤ!!!

- když je maso měkké (je to za chvíli), tak podáváme DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>