„Johanka“


„Johančino tajemství“ - pro každou příležitost

SUROVINY

Pro 2 porce: 2 ks kuřecích prsíček (tentokrát jsem použila vepř. maso), 1 menší cibule, kompotované broskve, 2 plátky sýra, 2 plátky šunky, 2 kolečka pomeranče, troška hladké mouky, 3-4mm silný plátek másla, sojová omáčka, olej, pepř, sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibulku si pokrájíme na malé kostičky a dáme ji zpěnit na trochu oleje. Maso si naklepeme, osolíme a opepříme – položíme na cibulku, zakápneme trochou sojové omáčky a osmahneme (el. sporák na č. 6) z obouch stran. Jak máme maso osmahnuté, přidáme k němu rozpustit plátek másla, pak ho podlijeme trochou vody, sporák stáhneme na č. 4 a dáme pod pokličku dusit, dokud nám maso nezměkne (dle potřeby podléváme). Mezitím si vyndáme z plechovky dvě půlky broskve a pokrájíme na proužky, ale NEDOŘÍZNEME!!!! Pak by nám broskev nešla „roztáhnout“ po mase!!! Ukrojíme si 2 kousky pomeranče a nařízneme od kraje ke středu. Když je masíčko měkké, tak sosík trochu zaprášíme hladkou moukou a na maso „roztáhneme“ nachystané broskve a položíme plátek šunky (neměla jsem šunku, tak jsem nedávala). Dáme pod pokličku jen „prohřát“. Když to máme teplé, položíme na šunku plátek sýra (už nepřikrýváme) a necháme ho na tom roztavit. A je hotovo!  Podáváme s hranolkama, kroketama…a navrch hranolek položíme pomeranč stočený do eska a ozdobíme šlehačkou.

Super minutka! Vyzkoušejte! Dělala jsem ji na Silvestra.

DOBROU CHUŤ!!!


Platba
Podpořte mé stránky


- maso položíme na cibulku, zakápneme trochou sojovky a osmahneme z obouch stran

- maso položíme na cibulku, zakápneme trochou sojovky a osmahneme z obouch stran“

- na maso dáme rozpustit plátek másla

- na maso dáme rozpustit plátek másla“

- a dusíme pod pokličkou, dokud není masíčko měkké

- a dusíme pod pokličkou, dokud není masíčko měkké“

- broskve si takhle pokrájíme, ale NEDOŘÍZNEME!!!

- broskve si takhle pokrájíme, ale NEDOŘÍZNEME!!!“

- pomeranč nařízneme od kraje ke středu, tak aby nám pak šel složit do eska

- pomeranč nařízneme od kraje ke středu, tak aby nám pak šel složit do eska“

- když je maso měkké, zaprášíme sosík trochou hladké mouky

- když je maso měkké, zaprášíme sosík trochou hladké mouky“

- na maso "roztáhneme" nachystané broskve a položíme plátek šunky (šunku jsem neměla)

- na maso "roztáhneme" nachystané broskve a položíme plátek šunky (šunku jsem neměla)“

- a dáme pod pokličku "prohřát"

- a dáme pod pokličku "prohřát"“

- když jsou broskve a šunka prohřáté, tak na šunku položíme plátek sýra a necháme "roztavit"

- když jsou broskve a šunka prohřáté, tak na šunku položíme plátek sýra a necháme "roztavit"“

... a podáváme. DOBROU CHUŤ!!!

… a podáváme. DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>